Vierhouten'82 kon het niet bolwerken in Epe.
Vierhouten'82 kon het niet bolwerken in Epe. Eric Kroes

Vierhouten'82 'vergeet' kansen af te maken en verliest in Epe met 3-0

Ondanks dat vele wedstrijden werden afgelast wegens het coronavirus, konden EZC’84 en Vierhouten’82 zaterdag wel een duel met elkaar aangaan. Het publiek mocht immers niet langs de lijn wat de club in Epe handig op wist te lossen. Door middel van een mobiele overkapping waar normaal gesproken het buitenterras is. Zo mochten de toeschouwers de wedstrijd vanaf het overdekte terras volgen als ze bij de ingang hun geldige QR-code hadden laten zien. Verder was het een troosteloos aanzicht rondom het veld. EZC'84 won met 3-0.

De wedstrijd werd een treffen waar vooraf niet duidelijk was wie de favoriet en wie de underdogpositie kon innemen. EZC'84 begon met meer overtuiging aan de wedstrijd dan Vierhouten'82. Dit veldoverwicht werd echter niet omgezet in scoringskansen. Trainer Jan den Herder van de bezoekers had in zijn opstelling gekozen om de speelwijze af te stemmen richting zijn voorhoede. Een goed aanspeelpunt in de spits en daarna doorvoetballen via de flankspelers. In de eerste 25 minuten kwam dit er niet uit, omdat de thuisploeg het spel grotendeels dicteerde en Vierhouten de spits maar zelden kon bereiken.Na ruim 20 minuten voetballen kreeg EZC'84 een sinterklaascadeautje. Marcel ten Have werd aangespeeld, maar hij vergat om de bal op tijd af te spelen naar een medespeler. Het elftal uit Epe schakelde snel en dat cadeautje pakte EZC-aanvoerder Mark van Petersen uit met een goede aanname en hard schot; 1-0. Vierhouten'82 leek even een paar minuten helemaal de kluts kwijt. Ook nadat aanvoerder Devlin Bronkhorst met een blessure het veld moest verlaten "Na een duel kwam ik verkeerd terecht en eerst dacht ik, dat loop ik er wel uit. Echter bij de eerste aanzet voor een sprintje voelde het niet goed aan en heb ik mij laten wisselen. Verder kapot maken heeft geen zin.”
Xander Slump was zijn vervanger en hij deed het prima. Of het aan de noodgedwongen wissel lag weet niemand, maar ineens werd Vierhouten'82 gevaarlijk voor het vijandige doel. Eerst een waarschuwingsschot dat over het doel van EZC'84 doelman Jasper Potkamp vloog. Niet veel later een goede kopbal van Melvin den Herder die rakelings naast de paal belandde. En de beste kans werd ingeleid met een prachtige stift van Melvin den Herder naar zijn jongere broer, Jesper den Herder. Die liet de bal voor zich stuiteren en had een schot in zijn gedachten voor de verdiende gelijkmaker. Dat schot lukte, maar de richting was niet alleen over het vangnet, maar ook over het clubhuis.
In de theepauze kwamen ze bij Vierhouten tot in het inzicht dat ze niet kansloos waren. Met goede moed werd de tweede helft aangevangen om de gelijkmaker te scoren. Dat lukte niet en de thuisploeg wist wel tweemaal te scoren.