Geen gehoor CDA innovatie woningbouw

Het CDA Lokaal in Nunspeet krijgt een keihard nee op het verzoek op korte termijn ruimte te reserveren voor de bouw van Tiny Houses. Dat blijkt uit het antwoord dat wordt gegeven op vragen van de christen democraten door het college.
Het college zegt van mening te zijn dat Tiny Houses niet direct inzetbaar zijn omdat dezelfde planologische procedures moeten worden doorlopen als bij reguliere vormen van sociale woningbouw. Aan dat laatste wordt daarom de voorkeur gegeven. Door het college wordt ook niet de mening van het CDA gedeeld dat innovatieve toepassingsmogelijkheden mogelijk moeten zijn om nu en zeker in de toekomst biobased te wonen. Aangegeven wordt dat er al gebouwen zijn die worden gebouwd van bijvoorbeeld houdt. Voor het college is het ook maar de vraag of biobased de meest duurzame methode is vanwege de hoge mate aan grond die nodig is voor de productie van hout. Om deze reden is men ook niet bereid het gebruik van hout in de woningbouw te stimuleren.
Ten aanzien van het verzoek van het CDA mee te werken aan het pilot project van Borg Energy Storage geeft het college aan al onderzoek te doen naar de mogelijkheden om op de locatie Kijktuinen energiezuinige woningen te realiseren in inpandige energieopslag. De resultaten van dit onderzoek worden voorlopig eerst afgewacht voor mogelijk andere stappen worden gezet.

Oproep tot verdraagzaamheid

In een brief aan de inwoners van de gemeente Nunspeet roept burgemeester Breunis van de Weerd hen op te bekijken wat ze misschien extra kunnen doen om een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen te voorkomen.
Tevens wijst hij op het gegeven dat vrijheid van meningsuiting een groot en waardevol goed is. Iedereen is, zo zegt hij, vrij om érgens' iets van te vinden. Daarbij hoort naar zijn mening ook dat je een andere mening moet respecteren. En dat ziet hij geleidelijk aan minder worden binnen de gemeente Nunspeet. Volgens hem wordt er elkaar gewezen en weet men heel goed wat een andere juist wel of niet moet doen. Dat brengt hem tot de oproep aan iedereen bij zich te rade te gaan om te zien wat men persoonlijk kan bijdragen aan het voorkomen van meer corona besmettingen. De gemeente scoort al enige tijd hoog als het gaat om het aantal besmettingen.

Pietengym

In dienstencentrum Het Venster wordt vrijdag 26 november Pietengym gehouden tussen 15.30 en 17.00 uur. Deelname kost 2,50 euro. Opgave tot woensdag via hetvenster-nunspeet.nl