Volop vers vlees bij Slagerij Gelderblom.
Volop vers vlees bij Slagerij Gelderblom. Jennita van den Berg

Wildseizoen is begonnen bij Slagerij Gelderblom

Zakelijk

Het wildseizoen is begonnen. Weten hoe? Neem dan een kijkje bij Slagerij Gelderblom aan de Laan 2 in Nunspeet en laat u verrassen.

Jennita van den Berg

Achter het blinkende glas liggen prachtige stukken vlees. Anton en Marian Hop vertellen de klanten graag over hun assortiment, waar wild momenteel niet in mag ontbreken. Overigens geeft Anton aan dat het gehele jaar door wild te verkrijgen is. Wild is de laatste jaren namelijk steeds populairder geworden. Het assortiment bestaat uit de volgende producten: hert, ree, zwijn, haas, eend en fazant.

Dit vlees onderscheid zich ten opzichte van wild wat je in de supermarkt koopt. Het is niet ingevroren geweest, waardoor de kwaliteit en de smaak in tact blijven. Bovendien is het wild van Nederlandse bodem, waardoor het niet een lange reis heeft hoeven te ondergaan. Dat proef je!
Naast de stukken wild die verkocht worden, maakt Marian wildspecialiteiten van deze stukken vlees. Zo zijn er hazenpeper, wildgoulash en wildstoofpotjes te verkrijgen. Klaargemaakt in de winkel, onder toeziend oog van de klant. Anton: “Deze maaltijden worden veel verkocht. Door mensen die alleen wonen, maar ook door tweeverdieners. Wat is er gemakkelijker om na een dag hard werken een maaltijd te kopen die je thuis alleen nog maar hoeft op te warmen, waarvan de kwaliteit gegarandeerd is.” Zo is de bereiding van de maaltijden een aanvulling op het toch al brede assortiment van Gelderblom.

“Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar maaltijden waar weinig allergenen in zitten, waaronder gluten. Wij kunnen op verzoek van klanten hier rekening mee houden”, aldus de trotse eigenaar van de slagerij. Zo zijn Anton en Marian een gouden duo, zeker als het gaat om het verwerken van een heerlijk stukje vlees. Marian heeft er zelfs haar beroep als pedicure voor opgegeven om samen met Anton de slagerij te runnen. Met de de kerstdagen in het vooruitzicht, laat Anton alvast weten nagedacht te hebben over een prachtig kerstassortiment. Een drukke tijd van het jaar dat speciale aandacht moet hebben. Daarom wordt er in deze krant op 7 december een paginagrote advertentie geplaatst, waarin de kerstfolder in zijn geheel is opgenomen.
Goed om te weten is het om op tijd de bestelling door te geven. De verwachting is dat het net als vorig jaar druk zal worden rondom de kerstdagen.

Marian geeft aan dat het belangrijk is om ook in deze tijd aan de lokale winkelier te denken. “Wees loyaal, koop lokaal, is een spreuk die mij aanspreekt.” Dat kan ook in deze tijd veilig plaatsvinden. Wel is er een beperking als het gaat om het aantal mensen dat toegelaten kan worden, namelijk drie tegelijk. Lukt het niet om te komen, dan kan er in overleg bezorgd worden in bijzondere situaties. Anton en Marian denken graag mee.