Onderhoud Gracht van Beesd

In een brief aan de gemeente Nunspeet heeft de Buurtvereniging Hulshorst aandacht gevraagd voor het onderhoud aan zowel de Gracht van Beesd op het landgoed Hulshorst als de jeu de boulesbanen aan de Zandhuisweg in Hulshorst. De gracht is vrijwel geheel vol gegroeid met riet waardoor nauwelijks meer water zichtbaar is. Van de jeu de boulesbanen wordt druk gebruik gemaakt maar er staat veel gras op de banen die eigendom zijn van de gemeente Nunspeet. Gevraagd wordt om meer onderhoud.

Laden elektrische voertuigen

Er worden twee langsparkeerplaatsen langs de Oenenburgerg aangewezen als plaatsen die uitsluitend zijn bedoeld voor het laden van elektrische voertuigen. Met dat besluit komt het college van burgemeester en wethouders tegemoet aan een verzoek van een bewoner van deze weg. Over de locatie wordt nog overleg gevoerd met de portefeuillehouder. Zodra daarover een besluit is genomen volgt een verkeersbesluit waar bezwaar tegen kan worden aangetekend.

Subsidie tennisvereniging

De tennisvereniging Vierhouten krijgt een eenmalige subsidie van 2.263,78 euro van de gemeente Nunspeet. Het geld is bestemd als financiƫle compensatie voor de gemiste opbrengsten tijdens de corona crisis. De vaste kosten liepen door maar er kon nauwelijks gebruik worden gemaakt van de accommodatie. De subsidie is gelijk aan de helft van de gemiste inkomsten. Het gemeentelijk geld komt uit de bijdrage van het Rijk voor de corona crisis.

Expositie Osman

In de Veluvine aan de F.A. Molijnlaan in Nunspeet is vanaf 16 november een expositie te zien met werk van Chalak Osman en Ldyia Laman. De officiƫle opening is die dag om 10.00 uur. Osman toont abstracte olieverfschilderijen die zich kenmerken door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Hij zegt door het schilderen de dagelijkse dingen los te kunnen laten en tot zichzelf te komen. De inspiratie haalt hij uit alledaagse dingen, bijvoorbeeld de natuur, beelden uit een stad, een beeld op televisie, muziek, kunst en aspecten van het leven. Voor het maken van haar beelden bezocht Laman hoogbejaarden die ze interviewde. In de beelden komen ouderdom, de zorgen en het gedeelde leven terug. Overdragen van emotie staat voor haar centraal. Kunst wordt door haar primair gebruikt als communicatiemiddel.