Beveiliging

Vervolg van voorpagina

Het gaat dan specifiek voor de gemeentelijke organisatie. Fractievoorzitter Marc Konings wil weten of er maatregelen zijn genomen om te zorgen dat de beveiliging van de geautomatiseerde systemen zo is ingericht dat de dienstverlening vanuit de gemeente richting ondernemers en inwoners kan worden gewaarborgd. Maar wil ook weten of de beveiliging van andere organisaties die voor de inwoners belangrijk zijn ook dusdanig is dat de bevolking hier geen hinder van ondervindt bij een aanval.

Fietspad wordt alsnog breder

Het fietspad langs de Harderwijkerweg wordt ter hoogte van de toegang naar het landgoed Hulshorst alsnog verbreed naar de oorspronkelijk gewenste breedte van twee meter. Dat stelt het college naar aanleiding van vragen van Marcel van Klompenburg (SGP). Die was van mening dat er een verkeersgevaarlijke situatie is ontstaan door de bomen die dicht langs het fietspad staan en vroeg om maatregelen. Het college geeft aan al eerder op de hoogte te zijn gebracht van de ontstane situatie ter plekke van de aansluiting van de Broeksteeg op de Harderwijkerweg. Bij aanleg bleek dat de beschikbare ruimte minder was dan op de digitale ondergrond was vastgesteld. Omdat de werkzaamheden rondom het aanbrengen van de asfaltverharding strak waren gepland, diende er een oplossing gevonden te worden voor het fietspad. Vanwege de aanwezigheid van twee grote bomen op het tracé is in eerste instantie gezocht naar een oplossing waarbij op zichtbare wijze een versmalling werd aangebracht.
Om het fietspad alsnog tot twee meter te verbreden, moeten de twee bomen worden gekapt en dienen maatregelen getroffen te worden ter overbrugging van het hoogteverschil in de aangrenzende berm. De kapvergunning voor de bomen is aangevraagd. De verwachting is dat binnen het bestaande budget er voldoende ruimte is om de aanpassingen te realiseren. Op welke termijn de werkzaamheden worden uitgevoerd, is afhankelijk van het procent rondom de kapvergunning. Het college wil de bezwarentermijn afwachten voor de bomen worden gekapt.

Handhavend optreden

De gemeente Nunspeet wil in 2022 handhavend optreden tegen illegale praktijken in het buitengebied. Het is daarmee één van de speerpunten in het handhavingsprogramma. In de begroting is 15.000 euro opgenomen om de nog lopende procedures af te ronden en mogelijk nieuwe zaken op te pakken. Daarnaast wil het college driehonderdduizend euro reserveren voor het oplossen van de werkdruk en de inhuur van externe krachten.