Een kettingbotsing op de A28.
Een kettingbotsing op de A28. www.nwvfoto.nl

Bizarre situatie op A28 bij Nunspeet

Algemeen

Bij een kettingbotsing, op de linker rijstrook net voorbij het viaduct van de snelweg A28 bij Nunspeet, waren vrijdagochtend rond 11.00 uur vijf auto’s betrokken. Er vielen geen gewonden en dat mag gerust opvallend genoemd worden.

Een ambulance kwam ter plaatse om één van de bestuurders te controleren, maar deze persoon hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeval leverde een bizar gezicht op, omdat één van de auto’s op de motorkap van een andere auto terecht was gekomen. Dit trok veel bekijks op het viaduct Elspeterweg. Drie automobilisten hebben uiteindelijk een bekeuring ontvangen voor het vasthouden en gebruiken van een mobiele telefoon achter het stuur. Deze bestuurders zullen binnen enkele weken vanzelf een boete op de deurmat zien verschijnen. Het ongeval zorgde voor flinke verkeershinder op de A28 richting Zwolle. Hierbij liep de vertraging op tot een half uur. Het verkeer werd in de eerste instantie over de vluchtstrook geleid. Toen de berging van de voertuigen begon, is de snelweg enige tijd afgesloten geweest bij de afslag naar Elspeet/Nunspeet. Vervolgens werd het verkeer via de aanwezige op- en afrit om het ongeval heen geleid.

Maandagochtend was het weer raak op de snelweg A28 en toen net voorbij de op- en afrit bij ‘t Harde. Rond 07.30 uur knalde een vrachtwagen tegen de vangrail en kwam tegen middengeleider tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse om de ambulancedienst te assisteren. Door middel van twee werkplateaus en het plaatsen van een loopplank, kon de chauffeur veilig onder begeleiding van het ambulancepersoneel en brandweer uit de truck geassisteerd worden. De chauffeur was onwel geworden en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer hoopte zich op en werd over de vluchtstrook geleid. In beide richtingen is de linkerrijstrook afgesloten geweest voor reparatiewerkzaamheden. Dat leverde veel vertraging op in het verkeer.

 De ene auto kwam bovenop een andere auto terecht.