Afbeelding
eigen foto

Vierhouten gezellig verlicht tijdens de donkere dagen

Algemeen

Ook dit jaar heeft een groot aantal vrijwilligers het dorp Vierhouten weer in licht ontstoken. Een hele zaterdag zijn de mannen en een aantal vrouwen druk in de weer geweest om het dorp zo gezellig mogelijk te maken in deze donkere dagen.

Jennita van den Berg

Vrijwilliger Marja Hop vertelt enthousiast hoe dit tot stand is gekomen de afgelopen jaren. “In eerste instantie hadden we op het weiland in de kern van het dorp een kersttafereel met Jozef en Maria in een stal. Maar toen dat na een aantal jaren minder van kwaliteit werd, is dit vervangen door doeken met een kersttafereel erop. Hierop stond een abstract kerstverhaal. Toen we niet meer in het weiland terecht konden, hebben we gekozen om het eens over een heel andere boeg te gooien. We zijn dan ook niet meer afhankelijk van de kerstperiode, maar beginnen al veel eerder. Net als in veel andere dorpen en steden, beginnen we dan ook begin november al met mooie verlichting op te hangen.”

Bij alle (drie) ingangen van Vierhouten zijn overspanningen geplaatst. Daarnaast zijn er in de kern aan de lantaarnpalen ornamenten geplaatst. Wanneer de kerstdagen naderen, in de tijd na Sinterklaas, zullen ook de doeken weer opgehangen worden, waarop een kersttafereel getoond wordt.
De traditie dateert al van twintig jaar geleden, waarin de Vierhouter gemeenschap een kersttafereel plaatste. Want dat de inwoners van Vierhouten een hechte gemeenschap zijn, blijkt wel.

Naast Verlicht Vierhouten, wordt nog een groot aantal activiteiten georganiseerd door de dorpsbewoners rondom of in het Dorpshuis.
Marja Hop, tevens voorzitter van de Stichting Dorpsgemeenschap Vierhouten: “Als iemand nieuw komt wonen in Vierhouten, laten we weten welke activiteiten plaatsvinden. Tevens organiseren we rond Burendag een gezellig koffiemoment met wat lekkers, waarbij we samen met de nieuwe bewoners een moment van ontmoeting en ook kennismaking creëren.”

Naast Vierhouten verlicht is ook een groenclubje actief. Dit groepje verzorgt onder andere dat Vierhouten er mooi uit ziet als je het dorp binnen rijdt. Begin november zijn er bovendien weer bloembollen gepoot in bakken rondom dorpshuis Horsterhoek. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Dorpsgemeenschap Vierhouten.

 De verlichting zorgt voor (extra) gezelligheid in Vierhouten.