Nunspeet wint bij De Merino's en doet goede zaken

Nunspeet heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen De Merino’s gewonnen. Na een 0-0 ruststand wisten de bezoekers met een zwaarbevochten 1-2 overwinning huiswaarts te keren.

Na het verdienstelijke gelijkspel tegen SVZW was het belangrijk om tegen De Merino's opnieuw niet te verliezen om aansluiting met de subtop te houden.De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de thuisploeg en met een aantal gevaarlijke aanvallen wist men keeper Jardi Niebeek aan het werk te zetten.Nunspeet kon hier in de eerste helft weinig tegenover zetten. De ruststand was een terechte en ook logische 0-0.
In de tweede helft pakte Nunspeet het initiatief met het inbrengen van Lars ten Dolle en Patrick Pluim. Het gevolg was dat de gasten niet echt meer in de problemen kwamen. Toch was er na een uur spelen de onverwachte voorsprong voor De Merino's. Nunspeet moest nog meer risico's nemen en ging met vier aanvallers op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde tot de 80e minuut voordat Lars ten Dolle de 1-1 gelijkmaker binnen kopte. Nunspeet ging de laatste minuten op zoek naar de winnende treffer en kreeg vlak voor tijd een strafschop. Marnix Tissingh was de maker van deze winnende treffer.
Komende zaterdag, 6 november, wacht de derby tegen DOS Kampen. De thuiswedstrijd op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet begint om 14.45 uur. Bij winst kruipt Nunspeet verder naar de (sub)top van de eerste klasse.