Twee verdedigers en doelman Joey Visch kunnen ook dit doelpunt niet voorkomen. Dion van Velsen scoort zijn derde van de middag. Eric Kroes

Vierhouten’82 geeft niet thuis en verliest met 9-0 bij SEH in Heerde

Algemeen

Het vertrouwen in een goede afloop was vooraf aan de uitwedstrijd van Vierhouten’82 bij SEH in Heerde al niet bijster groot aan de kant van de bezoekers. Vierhouten’82-trainer Jan den Herder was daar na de wedstrijd ook duidelijk en eerlijk over. Een echte wedstrijd werd het dan ook nooit en SEH had een gemakkelijke middag op het eigen sportpark De Eeuwlanden. Na negentig minuten stond er een duidelijke 9-0 op het scorebord.

Eric Kroes

Vierhouten’82 wordt geplaagd door veel blessures en niet fitte voetballers. Bij de tegenstander en gastheer SEH in Heerde waren de problemen niet veel minder. Echter de bredere selectie van SEH gaf de doorslag voor een niet gelijkwaardige strijd. Jan den Herder wist dan ook wel waar de vinger op de zere plek gelegd moest worden. “Blessures en afzeggingen zijn niet gewenst en ze brengen ons gelijk in de problemen. We hebben al geen brede selectie en dan ook nog eens slecht voetballen.”

De oud-voetballer zag zijn elftal een wanprestatie neerzetten. De weersvoorspelling was dat het de gehele middag zou regenen. In Heerde regende het de eerste helft zeker, terwijl de tweede helft het flauwe zonnetje doorbrak. Op het veld regende het fouten bij Vierhouten’82 en regende het kansen voor SEH. De eerste de beste aanval van SEH werd onderbroken met een overtreding, ruim buiten het 16-metergebied. De vrije trap van Rowin Moerenhout kreeg door een verraderlijke stuit nog meer snelheid en doelman Joey Visch dook goed naar de bal. Echter de gladde weersomstandigheden deden hem de das om. De bal ging via zijn lichaam hobbelend over de doellijn na precies 64 seconden vanaf het fluitsignaal.

De trend was gezet en SEH voelde zich gelijk heer en meester. Vaak probeerde het thuisteam door het centrum te voetballen waar het te druk was. Vierhouten’82 kon het hier nog tien minuten goed tegenhouden. De eerste goedlopende aanval over de vleugels was wel raak. Sven Veldhuis zette de aanval zelf op en kreeg net buiten de zestien de bal weer terug. Een goede schijnbeweging en een diagonaal schot was genoeg om de 2-0 te laten noteren.

SEH denderde vol door en kreeg nog twee goede mogelijkheden om de score op te voeren met schoten van Joel Veldman en Christijan Vonderman. Net binnen het halve uur werd de wedstrijd al beslist door een derde doelpunt van SEH. Goed voorbereidend werk van Joel Veldman bracht Christijan Vonderman in staat om de rebound van doelman Visch doeltreffend af te ronden, 3-0. Vierhouten”82 kreeg een goede schietkans die hoog over werd geschoten door Bilal Bella. Voor rust maakte Dion van Velsen met twee treffers de eerste handvol treffers compleet.

Na rust was het niet veel beter wat betreft Vierhouten’82. SEH bleef gretig en liep verder uit. Dion van Velsen completeerde zijn hattrick en Joel Veldman pikte ook zijn doelpuntje mee. De Vierhouters dropen af met hun hoofden naar beneden.