Op de plek van de huidige Aldi komt in de toekomst woningbouw.
Op de plek van de huidige Aldi komt in de toekomst woningbouw. Wijnand Kooijmans

Appartementen op plek huidige Aldi

Algemeen

Op de plek van de huidige Aldi aan de Laan in Nunspeet mag in de toekomst een appartementengebouw met elf appartementen worden gevestigd alsmede tien grondgebonden woningen.

Wijnand Kooijmans

De Aldi verhuist naar een nieuwe locatie op de parkeerplaats die nu nog in gebruik is bij Nestlé. Op het terrein aan de Laan staat tevens nog het gebouw waar voorheen Scapino was gevestigd. Inmiddels is er voor de nieuwbouw een vergunning aangevraagd. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Er kan echter een uitgebreide afwijkingsprocedure worden toegepast waarvoor een verklaring van geen bedenkingen moet worden afgegeven door de gemeenteraad. Tegen het plan is één zienswijze ingediend. Onder meer wordt gevreesd voor een waardeverlies van de woningen door het verlies van vrij uitzicht en het zicht op een rode beuk. 

Het college wijst dit bezwaar af. Volgens hen is er sprake van een ontwikkeling in een bestaande woonomgeving. De bestaande bebouwing verliest de functie. Het ingediende plan vindt het college passend op deze locatie. De omwonenden kunnen wel een planschadevergoeding aanvragen.De genoemde boom heeft geen monumentale of andere beschermde status. Gekeken is of de boom kan worden behouden, maar volgens de indiener van het plan is dat niet mogelijk. Ook werd aangegeven dat er een steenmarter leeft in het gebied. 

Blom Ecologie komt tot de conclusie dat het plangebied geen onderdeel uitmaakt van essentieel leefgebied van de steenmarter. Realisering van het plan leidt niet tot aantasting van rust- of voortplantingsplaatsen. Negatieve effecten op de steenmarter als gevolg van het plan worden uitgesloten.