Wilbert Magré en Margreet Huizinga timmeren op allerlei gebied aan de weg.
Wilbert Magré en Margreet Huizinga timmeren op allerlei gebied aan de weg. Wijnand Kooijmans

‘Natuurlijk moeten we ook een bepaalde routine opbouwen’

Algemeen

Wilbert Magré en Margreet Huizinga zijn sinds 1 oktober de trotse eigenaren van de website Bakgezond.nl Een nieuwe uitdaging voor beiden naast hun werk. Wilbert is vooral bekend als organist en pianist, Margreet werkt drie dagen per week op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk.

Wijnand Kooijmans

De website is vorig jaar gestart door een inwoner van Nunspeet. Die wilde dat zien als een aanvulling op minder werk als gevolg van de corona crisis. Daarnaast was zijn echtgenote gestopt met werken. Maar in de praktijk pakte het anders uit en was er nauwelijks sprake van achteruitgang in de werkzaamheden. Wilbert had al contacten met de betrokken Nunspeter, omdat die vaak cd’s voor hen opneemt.

Zo kwam het tot een gesprek waarin de man aangaf wellicht z’n website eens te willen verkopen. Dat leidde tot een gesprek waarin overeenstemming werd bereikt over de overname van de website.

Margreet komt uit een keukenfamilie. Haar vader had hierin een bedrijf en haar moeder was altijd druk in de weer met bakken en koken. “Ik ben daarmee ook opgegroeid en zie de website als een mooie aanvulling.”

De producten die men via de website wil gaan verkopen, komen allemaal van een molen in de regio. Het gaat voornamelijk om de verkoop van bakproducten, zowel verschillende meelsoorten, lijnzaad, havermout en pannenkoekenmix. “We willen kijken of we het huidige assortiment kunnen uitbreiden en misschien wat producten schrappen die niet zo goed verkopen.” Op de website zijn verder handige tips te lezen over bakken.

Daarnaast gaan beiden pakketjes samenstellen die als cadeau of als relatiegeschenk kunnen worden geschonken. De eerste order is al binnen van de zus van Margreet die een bedrijf heeft. “We vinden het leuk deze website er bij te doen, maar moeten natuurlijk eerst zien dat het gaat lopen. We hebben allebei vooral overdag tijd om de website er bij te doen, naast de zorg voor onze twee kinderen.” Voor Wilbert beginnen in de avonduren weer de koorrepetities naast het spelen bij trouw- en rouwdiensten.

Tot 1 november zijn als gevolg van de corona regels wel vrijwel alle concerten al afgezegd. De hoop bestaat dat rond de Kerst er wel weer concerten kunnen worden gegeven, anders is het bijna wachten tot Pasen volgend jaar.

Beiden vinden gezondheid ook heel belangrijk. Bij hun website gaat het om de verkoop van natuurlijke producten. “We merken ook dat mensen bewuster met hun gezondheid willen omgaan en daaraan willen we ook een bijdrage leveren. Voordeel van online bestellen is dat je de producten de volgende dag al in huis hebt. Al willen we voor mensen uit de omgeving het ook mogelijk maken de producten bij ons aan huis af te halen.”

Aan huis beschikt men over de ruimte voor de opslag van de producten, maar ook om deze hier in te pakken. Wilbert houdt zich onder meer bezig met het zelf drukken van programma’s voor concerten, maar kan ook flyers maken. Dat betekent dat hij zelf het benodigde drukwerk kan leveren voor de producten. Op het etiket dient onder meer de houdbaarheidsdatum te worden vermeld, maar ook de ingrediënten van het product. De kwaliteit wordt al gewaarborgd door de molen waarvan ze hun producten betrekken. “Bovendien gaat het om droog spul en dat is wat langer houdbaar. We moeten echter wel goed letten op de einddatum van de producten.”

“Het is voor ons wel een sprong in het diepe. We hopen gebruik te kunnen blijven maken van de klantenkring die al is opgebouwd, maar daarnaast ook nieuwe klanten te werven. De vorige eigenaar heeft niets tot weinig aan promotie gedaan.”

Beiden zijn wel blij dat er iets meer mogelijk is dan tijdens de eerste periode van de corona. “Dan zat je ’s avonds ineens samen op de bank. Al hebben we in deze periode onze dochter gekregen. Financieel was het wel een nadeel dat ineens niets meer mocht.“ Wilbert heeft om liefhebbers te plezieren wel bijna wekelijks live-concerten gegeven via onder meer You Tube. “Bovendien doe ik op Spotify dingen, waardoor er toch enig inkomen per maand is.”

“Het is voor ons best een spannende periode. Het is afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. Natuurlijk moeten we ook een bepaalde routine opbouwen. Het is allemaal nieuw voor ons. Wellicht gaan we ook zelf producten testen, zodat we daar goede adviezen over kunnen geven. Al moeten we dan nog wel een broodmachine aanschaffen. Maar dat we weten wat we verkopen.” Margreet: “Tot nu toe was ik meer van het zelf bestellen, dan wordt nu ineens heel anders. Maar dat is wel leuk.”