Steunpakket kwetsbaren

Door de gemeente Nunspeet wordt 119.2678 euro uitgetrokken om ondersteuning te bieden aan kwetsbare groepen en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Het bedrag is afkomstig van het Rijk.
Het gaat om geld dat eenmalig beschikbaar is. Aanleiding is dat corona ingrijpend effect heeft gehad op de samenleving en zowel bij kwetsbare groepen als ouderen extra ondersteuning nodig is. Dat is voor het Rijk reden met het extra geld over de brug te komen.
Door de gemeente zijn vijf partijen benaderd om activiteiten in hun programma op te nemen. Op grond van de criteria zijn twaalf onderdelen van verschillende aanvragen afgewezen. Voor één aanvraag is besloten niet het gehele bedrag maar een stimuleringsbudget toe te kennen.
Het gaat om de aanvraag van de Stichting Welzijn die het project Burenhulp wil opstarten. Het doel van het project past binnen de criteria maar knelpunt is dat een groot deel van de aanvraag bestaat uit kosten voor inzet van personeel. Om deze reden wordt 35.000 euro aan stimuleringssubsidie toegekend.
Indien partijen na afloop de extra activiteiten willen voortzetten is dat een financiële verantwoordelijkheid van de betrokken partijen zelf.

Minderjarige asielzoekers

Het CDA Lokaal wil dat wordt gekeken naar de mogelijkheid 30 tot 40 minderjarige asielzoekers tijdelijk op te nemen in de gemeente Nunspeet.
Dat blijkt uit vragen die door fractievoorzitter Koos Meijer zijn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Onder meer wil hij weten of burgemeester Breunis van de Weerd de oproep van het veiligheidsberaad heeft ontvangen en of hij bereid is daar aan gevolg te geven. Wegkijken vindt de huidige CDA-voorman inhumaan.
Hij wil dat ook wordt gekeken of in regionaal verband een geschikte opvang voor een groep vluchtelingen kan worden ingericht. “Ik vind in ieder geval dat we de vraag serieus moeten nemen en onderzoeken of we in Nunspeet kunnen helpen om deze noodsituatie op te lossen.”

Veldhuis & Kemper treden op

“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’ (try-out), het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. De voorstelling is op zaterdag 30 oktober te zien in Veluvine. Het begint om 20:15 uur en kaarten zijn te koop voor 25,50 euro per persoon via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.