Sinterklaas komt naar Veluvine

Na het daverende succes van vorig jaar, komt Het Feest van Sinterklaas dit jaar opnieuw naar Veluvine. Op woensdagmiddag 1 december geeft de Sint samen met zijn pieten vijf minishows weg van ruim een half uur vol vrolijkheid, muziek en lekkers. Door de gezellige kleine setting hebben Sinterklaas en zijn pieten extra veel aandacht voor de kinderen.  
Vorig jaar presenteerde Veluvine noodgedwongen door de coronamaatregelen een nieuwe versie van haar jaarlijkse Sinterklaasfeest met 21 mini-shows waar maximaal dertig bezoekers per voorstelling terecht konden. Doordat de kleinschalige setting veel positieve reacties opleverde, heeft Veluvine besloten de trend van vorig jaar door te zetten, maar dan iets groter. Zo kunnen er nu 75 bezoekers per voorstelling. Om het sinterklaasfeest voor iedereen toegankelijk te laten zijn, kosten de kaarten 3,50 euro per persoon.
Het Feest van Sinterklaas is te bezoeken op woensdag 1 december om 13:15 uur, 14:00 uur, 14:45 uur, 15:30 uur en om 16:15 uur in theater Veluvine. Kaarten zijn te koop via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa. In verband met het beperkte aantal plekken is het de bedoeling dat er maximaal een begeleider per kind meekomt.

Ontmoeten op zondagmiddag

PKN-gemeente De Ontmoeting in Nunspeet gaat 31 oktober van start met een serie zondagmiddagactiviteiten. Er is die middag tussen 14.00 en 6.30 uur ruimte voor  ontmoeting met anderen. Bij De Ontmoeting geven ze aan geen dogmatische kerkgemeenschap te zijn, maar men wil een verbindende rol spelen voor allerlei mensen; jong en oud, van binnen en buiten de kerk en uit verschillende culturen. In dienst van vrede en gerechtigheid. Belangstellenden zijn welkom aan de Arthur Briëtstraat 38 in Nunspeet. De toegang is gratis. Info: 0525-621880.

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet

De Bosbrigade Nunspeet houdt zaterdag 30 oktober een open dag. Belangstellenden in landschappelijk erfgoed zijn die dag welkom. Vrijwilligers uit de omgeving van Nunspeet hebben vorig jaar onder begeleiding van Probos en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het erfgoed in het Zuiderbos geïnventariseerd.
Tijdens de open dag wordt een toelichting gegeven op de resultaten en het onderhoudsplan. Ook gaan de aanwezigen een aantal van deze oude elementen bekijken in het bos. Bezoekers komen om 10.00 uur op de fiets bijeen bij het Aortjes Huis, Klarenweg 150 in Hulshorst. Aanmelden via landschapsbeheergelderland.nl