Deelnemers vertrekken vanaf sporthal Feithenhof.
Deelnemers vertrekken vanaf sporthal Feithenhof. eigen foto

Gevarieerde Veldtoertocht De Volharding

TC De Volharding houdt zaterdag 6 november de RABO veldtoertocht. Met routes van 30, 50, 60 en 80 kilometer komen zowel beginnende als gevorderde mountainbikers aan hun trekken.

Waar in het verleden de rit over meerdere gemeentegronden ging, is het de organisatie nu gelukt om volledig een tocht uit te zetten in de gemeente Nunspeet. De singletracks van het Zandenbos, Willemsbos en Hendriksbos maken daar onderdeel van uit. Daarnaast wordt over langere paden met natuurschoon gefietst, waaronder richting de Noorderheide. Bij gevaarlijke oversteken worden deelnemers geholpen door vakkundige verkeersregelaars. De verzorging van de innerlijke mens komt aan bod bij de verzorgingsposten op de route. Onderweg mogen deelnemers zelf een paar keer de keuze maken tussen een easy en een extreem stuk.
Met dank aan de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer, gemeente Nunspeet en Willemsbos is het een schitterend, landschappelijk en zeer afwisselend parcours. De routes zijn bijna 100% onverhard.
Inschrijven voor deze toertocht, met goed geregeld keurmerk, kan vanaf 8.30 uur en starten mag vanaf 9:00 uur. Bij de inschrijving kan gebruik worden gemaakt van Scan & Go.
De deelnemers voor de 30 en 50 km kunnen starten tot 10:30 uur en deelnemers voor de 60 en 80 km tot 10:00 uur. Jeugd tot en met 15 jaar kan met een groep meefietsen onder begeleiding van enkele ervaren clubleden. Verzamelen bij de start om 9.00 uur. De startlocatie is sporthal Feithenhof aan de Electraweg 5 in Nunspeet.
Deelnemers komen over technische stukken met veel singletracks, maar er zitten ook bredere en snellere zandpaden en karrensporen in de route. De route is bijna 100% onverhard en gaat door bos en heidevelden.
De organisatie geeft aan dat het geen probleem is om tijdens de tocht over te stappen op een andere route. Het is geen wedstrijd wordt daarbij benadrukt. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven. Bij de start hangt een kaart en onderweg zijn twee verzorgingsposten. Ook zijn er punten langs de route gemarkeerd met letters die ter oriƫntatie dienen. De route naar de startlocatie wordt duidelijk aangegeven, zowel vanaf de snelweg als de andere invalswegen. Er is ruime parkeergelegenheid en ook douchegelegenheid ontbreekt niet. De kosten zijn 7 euro en er wordt 2 euro korting gegeven aan leden van NTFU of KNWU.
Mail voor meer informatie naar vld@tcdevolharding.nl.