Tevreden gezichten bij de kinderen die in de prijzen vielen.
Tevreden gezichten bij de kinderen die in de prijzen vielen. eigen foto

Scholieren strijden om winst in tafeltennistoernooi

De 37e editie van het scholierentoernooi tafeltennis was sfeervol, gezellig en ontspannen. Na drie keer verschuiven dit jaar wegens corona beperkingen, mocht het toernooi eindelijk doorgaan en wel in de herfstvakantie op 18 en 19 oktober. Maar liefst 184 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar van twaalf verschillende scholen hadden zich aangemeld voor dit toernooi.


Gedurende de twee dagen vonden rond 800 partijen tafeltennis plaats. Zoals altijd kan dit alleen maar slagen met een goede voorbereiding. Toernooileider Karl Wessels had deze keer hulp van de assistenten Martine en Ymke Nederlof. Vooral belangrijk was ook de enorme inzet van dertien jeugdleden, die bij deze partijen de punten moesten tellen volgens de regels van de tafeltennissport.
Zoals de voorgaande 36 jaren werd gespeeld in zes verschillende categorieën, namelijk 7/8, 9/10 en 11/12 jaar - gesplitst naar meisjes en jongens. De beste zestien kinderen per categorie speelden voor de prijzen en punten voor hun school. Het niveau was dit jaar bijzonder hoog en dit was vooral te zien bij de finalewedstrijden. Vooral de finale van de meisjes van 11/12 was spannend. Anne-Roos Hagedoorn - Linde Hazeleger 11-13, 8-11, 15-13, 11-7, 11-6. Met de tweede plaats komt Linde wel op de 10e plaats in de top 1000 aller tijden van het scholierentoernooi en is de hoogst genoteerde scholier uit Elspeet.
De meeste punten werden veroverd door de scholieren van de C. de Ridderschool uit Nunspeet, die de wisselbeker na de vakantie trots bij hun leraren mogen tonen. Omdat het de vijfde keer in 37 jaar is voor de Ridderschool, mag de beker daar ook blijven. In de voorjaarsvakantie 2022 zal om een nieuwe wisselbeker gestreden worden. De winnende school van 2020, de van Stuijvenbergschool werd met een kleine afstand tweede voor de Bron. Nadat de Bron het toernooi van 1990 tot 2005 heeft gedomineerd, en daarna slechts een ondergeschikte rol heeft gespeeld, zijn de kinderen van deze school weer zeer actief met tafeltennissen
Na afloop van het toernooi vond eerst een verloting plaats en daarna de prijsuitreiking, waar zo'n 200 deelnemers en supporters op af kwamen. Toernooileider Karl Wessels deelde samen met Hendry van Veen de prijzen uit. Optiek van Veen was al voor de vijfde keer hoofdsponsor. Tijdens de finales was ook wethouder Mark van de Bunte aanwezig. Hij heeft in 2002 meegedaan voor de Morgenster.