Liefhebbers van de familievoorstelling kunnen terecht in Veluvine.
Liefhebbers van de familievoorstelling kunnen terecht in Veluvine. Goedemorgen Theaterproducties

Familievoorstelling Romeo & Julia in Veluvine

Leendert de Ridder (bekend van Mees Kees) en Barbara Sloesen (bekend van o.a. Goede tijden, slechte tijden) staan op vrijdag 29 oktober op de planken in Veluvine met de familievoorstelling Romeo & Julia – Een tragedie om je vingers bij af te likken (10+). Deze voorstelling is een bewerking van het bekende, meer dan 400 jaar oude, Shakespeare-verhaal over de onmogelijke liefde van Juliet en Romeo die tegen de trots van hun vaders in de familieruzie voor eens en voor altijd proberen te stoppen.


Pizza’s vliegen je om de oren in deze jeugdversie van Romeo & Julia. In dit verhaal hebben de vaders van Romeo en Julia allebei al jarenlang een pizzeria in de stad en al even lang gooien ze bij elkaar de deegrollers door de ruiten. Het draait allemaal op een ding: wie bakt er hier de beste pizza? Knokpartijen in de nauwe Italiaanse steegjes zijn inmiddels normaal. Terwijl de concurrentiestrijd steeds heviger woedt, bloeit de liefde tussen Romeo en Julia op. Maar deze liefde krijgt geen eerlijke kans als niet eerst de familieruzie wordt opgelost. Er komt een plan, een romantisch plan, en de uitvoering verloopt goed, totdat er in weer een straatgevecht een dode valt… Deze voorstelling doet eer aan Shakespeare, maar maakt het verhaal toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar. Leendert de Ridder is onder deze groep erg bekend en populair vanwege zijn rol als Mees Kees in de televisieserie Mees Kees en films als Mees Kees langs de lijn en Mees Kees in de wolken.
De Ridder studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Over Barbara SloesenBarbara Sloesen, die de rol van Julia vertolkt, studeerde in 2013 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is onder andere bekend van haar rol van Anna Brandt in de soapserie Goede tijden, Slechte tijden die ze van 2014 tot 2017 speelde.
Daarnaast zien we haar terug in hoofdrollen van romantische komedies als Zwaar verliefd en Alles is zoals het zou moeten zijn, die ook op Netflix zijn uitgebracht. Acteur Joost Claes die in 2015 de rol van Fred van Houten vertolkte in de musical Soldaat van Oranje, neemt in zijn eentje de overige acht rollen voor zijn rekening. De voorstelling Romeo & Julia is een productie van Goedemorgen Theaterproducties, een productiehuis dat de komende jaren binnen jeugdtheater en musical eigentijdse voorstellingen zal ontwikkelen. Gratis pizza na afloopExtra leuk: om de lekkere trek van het publiek te stillen na het zien van al die rondvliegende pizza’s, krijgt iedereen na afloop van de voorstelling een gratis pizzapunt, gesponsord door Jumbo Nunspeet.

De voorstelling Romeo & Julia - Een tragedie om je vingers bij af te likken (10+) is op vrijdag 29 oktober om 19:30 uur te zien in theater Veluvine in Nunspeet. Kaarten zijn te koop voor 15 euro p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.