David Bleijenberg (rechts) ziet dat zijn inzet in het doel komt. De verdediger van BAS en de doelman balen. Eric Kroes

Elspeet wint ook mindere wedstrijd

Algemeen

De thuiswedstrijd van Elspeet tegen BAS uit Biddinghuizen werd vooraf al omschreven als aan- of afhaken in het linkerrijtje van de ranglijst. BAS stond voor de aftrap al niet hoog met maar vier punten. Bij winst zouden de bezoekers op gelijke hoogte komen met Elspeet. Zover kwam het echter niet, want de punten bleven bij de thuisploeg: 2-0.

Eric Kroes

In het eerste kwartier bleven kansen uit en beide teams begonnen afwachtend. Daarna kreeg BAS, dat veelal de lange bal hanteerde, steeds meer overwicht wat zich vertaalde in twee goede mogelijkheden. Echter aanvaller Tijmen Stegeman had zijn vizier niet op scherp staan en kon Elspeet-doelman Kevin Struik niet ongerust maken. Elspeet stelde daar een goede aanval tegenover die uitmondde in een dribbel van David Bleijenberg. Zijn afronding was met een prima schot van buiten het 16 meter-gebied dat BAS-doelman Sander Westdijk dwong tot een redding.

Bart van de Hoorn zat niet in de wedstrijd, totdat Erwin van Leeuwen en Elspeet-aanvoerder Chiel Dijkgraaf een mannelijk duel wonnen en Bart van den Hoorn met een pass in de ruimte op pad stuurden. Doelman Sander Westdijk probeerde uit zijn doelgebied te komen, maar was te laat. Van de Hoorn omspeelde de BAS-doelman en scoorde. Vier minuten later trapte Bart van de Hoorn een vrije trap strak voor het doel. Werner Pluim wilde de bal met een sliding in het doel schuiven, maar dat lukte niet.

De tweede helft begon Elspeet goed met David Bleijenberg die hard langs de verdediger in de korte hoek schoot. De redding van Sander Westdijk was overigens prima. Daarna pakten de bezoekers het anders aan. Door aanvallend te wisselen werd steeds meer druk naar voren gezet. Hierdoor kwam Elspeet tweemaal achter elkaar aan de linkerkant in de problemen, waarbij een kopbal op de lat zomaar de gelijkmaker had kunnen opleveren.

Het werd een gevecht zonder echt goed voetbal, waarbij de duels fair maar ook stevig bleven. Scheidsrechter Beldman had de wedstrijd goed onder controle en gaf geen kaarten. De ruimte die BAS achterliet door vroeg druk te zetten, werd al snel fataal nadat Werner Pluim voor zijn man kwam en direct David Bleijenberg bediende met een splijtende pass. Bleijenberg versnelde en voor de verdediging en doelman kon ingrijpen krulde het net van het doel voor de tweede keer door die middag.

Daarna bleef Elspeet rustig en gaf geen kansen weg. Aanvoerder Chiel Dijkgraaf werd na 75 minuten gewisseld, maar was na afloop blij met de overwinning. “Ja, gewisseld worden omdat je leeg bent geknokt is niet erg. Ik kom terug van een lange voetblessure dus conditioneel mag het nog beter. Ben op dit moment naast het elftal ook met mezelf bezig in het veld. Gelukkig hebben we routinier Kees Pluim die het elftal op sleeptouw neemt en iedereen bij de les houdt.”