SGP-lijsttrekker Harm Jan Polinder ontvangt de felicitaties van Bert-Jaap van de Weg, voorzitter van de selectiecommissie.
SGP-lijsttrekker Harm Jan Polinder ontvangt de felicitaties van Bert-Jaap van de Weg, voorzitter van de selectiecommissie. eigen foto

SGP heeft als eerste lijst klaar in gemeente Nunspeet

Algemeen

De SGP heeft als eerste partij binnen de gemeente Nunspeet de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022. 

Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Harm Jan Polinder. De tweede plaats op de lijst wordt ingenomen door de huidig wethouder Jaap Groothuis die ook de beoogde kandidaat is voor het wethouderschap in een nieuwe coalitie. Voorzitter van de selectiecommissie is Bert-Jaap van de Weg. 

“Een aantal raadsleden heeft aangegeven te willen stoppen. We hebben een goede mix van doelgroepen tot stand gebracht. Zo hebben we kandidaat-raadsleden in alle leeftijdsgroepen. Op de lijst staan onder andere agrariërs, ondernemers en mensen met kennis van economie, onderwijs en zorg.” Op de lijst staan onder meer de huidige raadsleden Reinier de Bruin (3), Gerrit Polinder (4) en Marcel van Klompenburg (7).

 De partij heeft in de huidige raad zeven zetels. Nieuwkomers op de lijst zijn Johan van den Hoorn (5), Marien Klein (6), Gerrald Bronkhorst (8) en Herman Smit. Huidig wethouder Leen van der Maas staat op plek 10. Hij heeft zichzelf beschikbaar gesteld voor de ‘reservebank’ als raadslid of wethouder. Mocht het nodig zijn dan kan een beroep op hem worden gedaan.