Volop ontwikkelingen rondom de stationsomgeving.
Volop ontwikkelingen rondom de stationsomgeving. Wijnand Kooijmans

Plannen stationsomgeving Nunspeet

Voor het aanpassen van de Stationsomgeving in Nunspeet is een bedrag van ruim 41 miljoen beschikbaar. Het betreft onder meer de aanleg van twee tunnels als vervanging voor de huidige overweg in de Elspeterweg. Naast een tunnel voor het autoverkeer komt er een tunnel voor fietsers en voetgangers.

In verband met de plannen is in het verleden pannenkoekenrestaurant De Stroopstok al aangekocht en verdwijnt ook het huidige pand van restaurant Joris. Dat verhuist naar het pand van Pineta dat eveneens aan de Elspeterweg is gelegen. Ook het huidig onderkomen van Nunspeet uit de Kunst en Froyo verdwijnt.

Het ministerie van infrastructuur en waterstaat draagt een subsidie van in totaal 8.935.504 euro bij, terwijl de provincie Gelderland 2,6 miljoen euro uit wil trekken voor de plannen. Uit het programma toegankelijkheid voor lift/perronopvang is 450.000 euro beschikbaar, voor het verwijderen van de overweg krijgt Nunspeet 350.000 euro. De gemeente Nunspeet heeft zelf in totaal het bedrag van 29.250.000 euro voor het plan gereserveerd. De financiële bijdragen van derden zijn hoger dan eerder werd verwacht.

ProRail heeft toegezegd bij de dragen aan de kosten van vervangend busvervoer in de periode dat er geen treinen kunnen rijden tijdens de werkzaamheden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet vindt het echter te prematuur hier op dit moment al een bedrag aan te verbinden. Voor inhuur van derden is een extra bedrag nodig van in totaal 150.000 euro. Dat moet uiteindelijk worden opgevangen binnen de huidige begroting.


Kijk voor meer actueel nieuws wekelijks in deze krant én dagelijks op de website www.nunspeterkoerier.nl Zelf kopij aanleveren kan via het mailadres redactie@nunspeterkoerier.nl

De gemeente heeft 29.250.000 euro voor het plan gereserveerd
 De plannen worden middels posters aangegeven.