De opening vond vrijdag 1 oktober plaats.
De opening vond vrijdag 1 oktober plaats. eigen foto

Flexibel huren op unieke locatie bij Werkplek Elburg

Een professionele werkomgeving met de vrijheden van een thuiswerkplek. Dát is co-werken bij Werkplek Elburg. Belangstellenden, of het nu thuiswerkers zijn of (zelfstandig) ondernemers, kunnen een werkplek huren in een uniek pand in een al even unieke ligging aan de Beekstraat 1 in Elburg.

"We bieden op een flexibele manier een werkplek aan. Je hebt de voordelen van een kantoor, zoals goede voorzieningen en aanspraak met andere mensen, en de flexibiliteit van thuiswerken." Jeroen van Dijk runt de onderneming samen met zijn vrouw en is enthousiast over het concept. "We zaten te brainstormen wat we met het pand zouden doen. Verhuren aan detailhandel is lastig in deze tijd en wonen op deze bestemming mag niet vanwege het bestemmingsplan. Toen kwamen we op het idee van de werkplekken."
Het één en ander is verder uitgewerkt en het pand werd ingericht om er op een prettige manier te kunnen werken. "Het kan ook geschikt zijn voor mensen die ver van hun werk wonen, maar het niet fijn vinden om thuis te werken. Bij Werkplek Elburg heb je ook de beschikking over verschillende soorten ruimtes. Zo kan je een professionele meeting organiseren tot wel negen personen in de grote vergaderzaal en is er een kantoorruimte waar je een klant kan ontvangen om bijvoorbeeld een offerte voor te leggen." Sowieso zijn er zes werkplekken en de initiatiefnemers streven ernaar om niet al te veel verloop in de bezetting te hebben. "Mensen leren elkaar dan wat beter kennen en kunnen eventueel gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Zo versterk je elkaar." Van Dijk stipt de locatie nog even aan. "Die is geweldig in het hartje van historisch Elburg. Aan de ene kant heb je een prachtige doorkijk in een mooie steeg en aan de andere kant kijk je zo de polder in en zie je in de verte Kampen. Het is een inspirerende kantooromgeving." Naast de professionele, ergonomische werkplekken ontbreekt een entree met een gezellige bar en bijbehorende zitjes niet.
De kosten van een flexibele werkplek variëren op basis van het aantal dagen per werk en de duur van het contract. Zo is het mogelijk om al vanaf 95 euro een werkplek te huren, inclusief gratis koffie, thee en onbeperkt snel internet. Of een co-working space financieel aftrekbaar is? "Ja", zegt Jeroen van Dijk direct. "Je kunt als ZZP-er de kosten aftrekken en dat betekent dat je financiële voordelen haalt bij het huren van een co-working space." Info: werkplek-elburg.nl