Nunspeet kent een prima start van dit seizoen.
Nunspeet kent een prima start van dit seizoen. Hup, F (Fred)

Nunspeet zet stijgende lijn door en verslaat SDV Barneveld

Algemeen

Na een succesvolle voorbereiding én het gelijkspel van vorige week in Kampen, stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma. Een tegenstander die ambities voor promotie naar de hoofdklasse heeft uitgesproken. Nunspeet won met 2-0.

SDVB is traditioneel een ‘angstgegner’ voor Nunspeet. De ploeg uit Barneveld probeert al jaren de stap naar de hoofdklasse te maken. Ook dit seizoen behoort men op papier weer bij de kanshebbers op het kampioenschap. Nadat er bij aanvang een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van de leden Bertus de Weerd en Henk Bouw, zette Nunspeet, spelend met een zwarte rouwband, de gasten direct onder druk. In het eerste kwartier werden de Barnevelders volledig overlopen. Er kwamen mogelijkheden om de score te openen, maar echt gevaarlijk werd Nunspeet nog niet. De gasten kropen onder de druk vandaan en namen even het initiatief over. Nunspeet-keeper Jardi Niebeek moest twee keer handelend optreden.

Vanaf de 25e minuut pakte de thuisploeg het initiatief weer over en zat de blauw-gele formatie van Lucas Hoekman SDVB weer fel op de huid. Daardoor werd bijna elk persoonlijk duel gewonnen. Toch was de hulp van de tegenstander nodig om de score te openen. In de 33e minuut was er een ingooi voor Nunspeet, waarbij de bal werd doorgekopt tot in het vijf meter gebied, precies voor de voeten van Vincent Huisman. De jonge spits haalde genadeloos uit en scoorde.

Twee minuten later leek SDVB simpel uit te verdedigen, maar de communicatie ontbrak en de keeper twijfelde. Dit gaf Melle van der Woude de gelegenheid om tussen de verdediger en keeper te kruipen en met een hakje scoorde hij de 2-0. De tweede helft bracht een feller SDVB op het veld, maar Nunspeet kon vrij eenvoudig tegenstand bieden. De bezoekers begonnen een offensief met een bal nipt voorlangs en een schot over, maar de voorwaartse drang leverde de Nunspeet-aanval nog meer ruimte op. Gescoord werd er in de tweede helft niet meer, waardoor Nunspeet terecht de eerste thuisoverwinning mocht bijschrijven.

Komende zaterdag brengt Nunspeet een bezoek aan de huidige koploper in de 1e klasse D, CSV Apeldoorn. Voor Nunspeet een mooie gelegenheid om te zien waar het precies staat. Deze wedstrijd begint om 15.15 uur.