Een duel om de bal in een heuse vechtwedstrijd.
Een duel om de bal in een heuse vechtwedstrijd. Barry Wensink

Vierhouten’82 verslaat VEVO: ‘Deze overwinning komt lekker binnen’

Algemeen

Vierhouten’82 won zaterdag op eigen veld met 3-2 van VEVO uit Veessen. De thuisploeg kwam in de 83e minuut op een 2-1 achterstand, maar scoorde vervolgens tweemaal. Ongekende luxe voor de spelers én oefenmeester Jan den Herder. “Meestal loopt de score nog verder op als we op achterstand komen. Fijn dat het nu eens onze kant op valt.”

Barry Wensink

Het al geplande ‘happy hour’ bij Vierhouten, na afloop van het duel, kwam perfect van pas om een bescheiden feestje te bouwen. Zo vaak winnen ze in Verhouten immers geen (competitie)wedstrijd. Op een enkeling na, is de selectie dit seizoen in tact gebleven en dat was reden om het glas te heffen.
Even terug naar de voorbereiding op het huidige seizoen. “We speelden best aardig, maar verloren de meeste wedstrijden”, geeft Den Herder aan. De oefenmeester had met veel blessuregevallen te maken en dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, stonden er slechts acht spelers op het trainingsveld. “Dan moet je dus bijna verplicht vier tegen vier spelen en dat is niet echt handig.” De 4-0 nederlaag in en tegen Achterveld kwam dan ook niet als een verrassing. “In aanloop naar het thuisduel tegen VEVO hebben we goed getraind en stonden we met 18 spelers op het veld. Dan valt er tenminste wat te kiezen.”

Toch waren de eerste (twee) kansen, zaterdagmiddag op het eigen sportpark, voor de bezoekers uit Veessen. Tot opluchting van Den Herder bleef een treffer uit. Een kwartier later lag de bal aan de andere kant van het veld wél in het net. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af, nadat hij zijn assistent, de clubgrensrechter van VEVO, raadpleegde. Den Herder: “Het zou buitenspel zijn geweest, maar ik kon het niet goed zien. Daar kun je je wel druk om maken, maar dat heeft geen zin. Achteraf is die beslissing gelukkig niet doorslaggevend geweest.”
De 0-0 op het scorebord leek de rust te halen, maar de werkelijkheid was anders. In de 41e minuut kwamen de bezoekers eenvoudig op voorsprong, nadat de keeper van Vierhouten’82 een voorzet door zijn vingers liet glippen. “Dat was balen, maar na rust had hij een aantal goede reddingen. Die fout kun je daarom wegstrepen.” Via Melvin den Herder werd het nog voor de thee gelijk. “Een opsteker”, meent Jan den Herder. “Dan ga je toch met een beter gevoel naar de kleedkamer.”

In de tweede helft werd het steeds meer een vechtwedstrijd. “Wij denken vaak te veel aan aanvallen. Dat heeft ook met hiërarchie te maken binnen het elftal. We moeten leren luisteren naar elkaar.” Over en weer ontstonden mogelijkheden, maar doelpunten bleven lange tijd achterwege. In de 86e minuut kwamen de gasten andermaal op voorsprong en leek het duel in een nederlaag voor Vierhouten’82 te eindigen. “Ik riep nog naar m’n assistent dat het dan zomaar 1-3 of 1-4 kon worden. Gelukkig liep het anders.” Nauwelijks een minuut later tekende Devlin Bronkhorst namelijk voor de gelijkmaker. Hét moment voor Den Herder om zijn verdedigers duidelijk te maken dat ze niet meer mee naar voren moesten lopen.
Tevreden dus met een punt? “Dat zou voor ons al een opsteker zijn geweest, maar het werd nog mooier.” In de laatste minuut sleepte Jesper den Herder namelijk de winst binnen voor zijn team. En dat terwijl in de voorbereiding op hetzelfde veld tegen dezelfde tegenstander nog met 0-2 werd verloren. “Deze overwinning komt lekker binnen. We wisten dat het mogelijk was, maar moeten het vertrouwen krijgen. Dat kun je niet trainen. Deze week krijgen we er nog een speler bij en dan ontstaat er zowaar concurrentie. Als een speler dan een keer niet komt trainen, heb ik de mogelijkheid om een ander in de basis te zetten. Hopelijk pakt dat goed uit. De tijd zal het leren.”

Zaterdag andermaal een thuisduel voor Vierhouten’82. Vanaf 15.00 uur is Veluwse Boys uit Garderen de tegenstander.