De bijentuin in Nunspeet biedt volop mogelijkheden.
De bijentuin in Nunspeet biedt volop mogelijkheden. Jennita van den Berg

Een bezoekje brengen aan de Bijentuin in Nunspeet

Algemeen

Wie op zoek is naar een plek om tot rust te komen, moet zeker een bezoekje brengen aan de Bijentuin in Nunspeet. Een prachtig open gebied, waar de natuur al vele jaren haar gang is gegaan.

Jennita van den Berg

Wie net het dorp uit fietst richting de Zandenplas, vindt de Bijentuin aan de rechterhand. Dat is ook wat dit stukje natuur zo uniek maakt. Aan de rand van het centrum, stap je een oase van rust in. Van zonsopgang tot zonsondergang kan iedereen er terecht en de toegang is vrij. Het is omheind door een hek en het is een plek waar de imkersvereniging, de IVN NoordWest Veluwe en de tuinwerkgroep samen er voor zorgen dat het er prachtig bij ligt.
Lydia Mulder is aanspreekpunt van de Bijentuin. Zij zorgt er op maandagochtend en woensdagmiddag samen met een club vrijwilligers voor dat de tuin er piekfijn uit blijft zien. Daarnaast ontvangt zij groepen, zoals bijvoorbeeld schoolklassen. Graag neemt zij de kinderen mee op een wandeling door de tuin waar ze met veel enthousiasme vertelt over alles wat groeit en bloeit in de tuin. Mulder bruist van de ideeën als het gaat om het onderhouden, maar ook om het vernieuwen van de tuin. Zo wil ze een blotenvoetenpad maken, is onlangs de moestuin weer wat nieuw leven in geblazen, hangen er insectenhotels en wordt er een deel aangeplant voor vlinders.
“Er is hier veel mogelijk. Voor corona kwamen er ook wel groepen ouderen voor een gezellige middag. Dat is prima mogelijk in ons mooie verblijf. Er kan een diavoorstelling worden getoond, eventueel aangevuld met een verhaal van een imker. Maar ook kinderfeestjes zijn hier heel goed te geven”, aldus Lydia Mulder.
Ze gaat verder: “We kunnen dan bijvoorbeeld een broodje bakken boven het vuur. Ik wil weer een aantal activiteiten gaan organiseren, onder andere voor kinderen. Het is goed als kinderen tijd in de natuur doorbrengen.”
Wie graag een bezoekje wil brengen aan de Bijentuin, moet zijn aan de Zandenboslaan 1 in Nunspeet. Ook voor bezoekers met honden is de tuin toegankelijk. Wel moet de hond aangelijnd blijven.
Ook geeft Lydia Mulder aan dat ze het fijn zou vinden als ze nog een aantal vrijwilligers mag toevoegen aan de tuinwerkgroep. Voor mensen die houden van tuinieren een uitgelezen kans om met elkaar lekker bezig te zijn in deze tuin waar je de vogels hoort fluiten en waar altijd wat te doen is.
Meer informatie op ivn.nl/afdeling/noordwest-veluwe/ivn-bijentuin