Het favoriete vakantieland van Nunspeter Henry Stulen is Italië.
Het favoriete vakantieland van Nunspeter Henry Stulen is Italië. eigen foto

‘Een miljoen euro winnen?We zijn gezond en dus al rijk’

Algemeen

Hij is sinds maart 2019 coördinator JONG&Politiek Nunspeet en zijn hart ligt daar “omdat jongeren vaak onbegrepen zijn en ze zelf niet de weg weten om iets te veranderen aan hun fysieke, sociale en maatschappelijke omgeving.” Daarnaast is hij voorzitter van de Oranjevereniging Nunspeet. “Ook hier ligt mijn hart, omdat we het vele vrijwilligerswerk doen voor iedereen. Zonder onderscheid te maken tussen mensen.” Dit is de eerste aflevering van de maandelijkse rubriek ‘Vragen aan een bestuurslid.”

Door Barry Wensink

Naam: Henry Stulen.

Leeftijd: 59 jaar.

Burgerlijke staat: Ik ben sinds 1986 gehuwd met Janneke en we zijn de trotse ouders van twee in 2011 uitgevlogen kinderen. Stefanie (31) woont in Rotterdam en Victor (28) in Sydney.

Opleiding: Direct na de middelbare school had ik het geluk dat ik al op 17-jarige leeftijd als dienstplichtig marechaussee werd opgeroepen. Dat beviel zo goed dat ik ben gebleven. Ik heb me nooit militair gevoeld, maar vond het aantrekkelijke aan de Koninklijke Marechaussee dat we politiewerk deden met militaire precisie. Daar heb ik opleidingen gedaan en zelf wat cursussen gevolgd.

Dagelijks leven: Door mijn baan bij de Koninklijke Marechaussee ben ik al vroeg klaar. Op 12 april 2021 had ik daar mijn laatste werkdag. Nu ben ik bezig om uit te vinden hoe ik verder ga. Mijn voornemen was teruggaan de politiek in nadat ik, na 16 jaar,  een pauze heb ingelast vanaf 2018. Ik ben niet meer lid van een partij en er is lokaal ook geen partij waar ik me thuis ga voelen. Ik moet niets meer, dus ga alleen dingen doen die ik leuk vind.

Hobby’s: Sporten! Ik loop nog steeds mijn hardlooprondjes en doe veel cardio training thuis. Verder vind ik het heerlijk om een mooi stuk te fietsen op mijn oude Gazelle. Ik kijk vooral veel voetbal en formule 1. Dat laatste is nu met Max extra leuk, maar ik keek daarvoor ook al.

Vakantieland: Italië. Het is een mooi land en ik hou van de mensen. En ook belangrijk is het lekkere eten.

Eten en drinken: Ik drink vooral bruisend water. Zo nu en dan een likeurtje. Ik vind een gehaktbal heerlijk en geniet verder van Nederlandse pot, zoals boerenkool of hutspot.

Ik lust echt niet: Bloemkool en spruitjes.

Levensmotto: Als ik sterf wil ik tijdens mijn leven de samenleving meer hebben gegeven dan ervan genomen.

Je mag mij wakker maken voor:  Hulp als het op dat moment nodig is.

Ik heb een hekel aan: Mensen die oneerlijk of respectloos zijn.

Favoriet jaargetijde: Ik vind het heerlijk als het ergens tussen de 15 en 20 graden is, dus dan zit je al op de lente en herfst. Beiden hebben hun charme. Ontluikende natuur en schitterende herfstkleuren in de bossen.

Zou wel een dag willen ruilen met: Lastige vraag, omdat je vaak in een dag het verschil niet kunt maken. Ik zou dan wel een dag één van de jongeren willen zijn die onlangs een samenscholingsverbod kregen op het Petraveldje in Nunspeet. Ik wil het graag begrijpen wat er aan de hand is. Jongeren worden vaak niet begrepen en dat veroorzaakt wrijving. En deze wrijving geeft vaak weinig glans.

Welk dier spreekt u het meest aan: Ik heb koikarpers en kippen en geniet daarvan. Mijn favoriete dier is echter een hond en heel specifiek een Duitse herder. Die heb ik gehad en ging altijd mee hardlopen en zelfs vaak naar mijn werk.

Als ik een miljoen zou winnen dan: Dan is het nog vroeg genoeg om daarover na te denken. Janneke, onze dochter en zoon zijn gezond en hetzelfde geldt voor mij. We zijn dus al rijk.

Dit staat op mijn bucketlist: Door corona hebben we onze zoon sinds zijn vertrek in 2019 fysiek niet meer gezien. Een reis naar Australië is prio 1.

Welke vraag ontbreekt in het lijstje en zouden we aan de volgende deelnemer kunnen stellen: Als je iets in je leven overnieuw mocht doen, wat zou dat dan zijn en waarom?

‘Een reis naar Australië is prio 1 op mijn bucketlist’