Doelman Kenrick Kroes weet de bal tussen twee verdedigers en Elspeet-speler Harm Smit weg te plukken. Eric Kroes

Elspeet begint competitie met gelijkspel tegen DSV’61

Algemeen

Het amateurvoetbal is weer van start en voor vv Elspeet en DSV’61 stond gelijk een derby op het programma. Elspeet had de eer om met een thuiswedstrijd aan de competitie te beginnen. Het werd een zenuwenslopend duel voor spelers én toeschouwers en het bleef tot de laatste seconde spannend. Uiteindelijk werd het 1-1 en daarmee pakten beide teams dus een punt.

Eric Kroes

De trainer van vv Elspeet, Norbert Koelewijn, werd geplaagd door de vele blessuregevallen in zijn selectie. Het was zelfs zo erg dat zijn reservebank aangevuld moest worden met spelers van het team -19. Daarmee werd ook direct duidelijk wie de favorietenrol in de schoot kreeg geworpen. DSV’61 trainer Wim Kroes beleefde eigenlijk ook een thuiswedstrijd, want de in Elspeet wonende trainer is zelf jarenlang actief geweest als voetballer bij vv Elspeet. Ook de doelman van de Doornspijkse voetbalclub was deze wedstrijd een Elspeter, namelijk Kenrick Kroes.
Met deze details waren er genoeg sentimenten voor een spannende pot voetbal. Dat was vanaf de eerste minuut al te zien. Veel strijd en veel verkeerde passes maakte al snel duidelijk dat het een onvoorspelbare pot zou worden. Scheidsrechter Aukema uit Zwolle had zijn handen vol aan de vele duels dit werden uitgevochten. Elspeet-spits Niels van de Steeg kreeg als eerste een schietkans die een meter langs het doel schoot. Simpel balverlies op het middenveld leverde de eerste kans op voor DSV’61. De steekbal achter de verdediging van Elspeet werd door Patrick Visser keurig afgerond: 0-1. Drie minuten later gaf Patrick Visser een prima voorzet naar de geheel vrijstaande Stefan Bakker. De simpele voetbeweging werd niet goed uitgevoerd om de 0-2 binnen te schuiven.

Hierna ging Elspeet wat beter spelen en Bart van de Hoorn schudde eerste een tegenstander af en bediende Niels van de Steeg bij de eerste paal. Van de Steeg haalde van dichtbij de trekker over en schoot de 1-1 binnen. Daarna kreeg Elspeet nog een kans via Erwin van Leeuwen, terwijl Patrick Visser namens de bezoekers gevaarlijk was. Beide doelmannen waren echter op hun hoede. De theepauze was bijna bereikt en ineens sloeg de vlam in de pan vanwege een niet gegeven vrije trap aan Elspeet. Aukema hoorde het commentaar aan van Elspeet-trainer Norbert Koelewijn. De opmerkingen waren van dien aard dat Aukema maar één keuze had en dat was een rode kaart. De vraag bleef staan of geel ook voldoende was geweest. Echter, zo bleek achteraf, is in het amateurvoetbal deze keuze niet aanwezig. Volgens Aukema was het mondeling vermanen of wegsturen.
In de tweede helft werd DSV’61 steeds sterker en Elspeet voelde dat goed aan en ging steeds meer de gelijke stand verdedigen. Trainer Norbert Koelewijn hierover: “We verdienen zeker een punt vanmiddag. Ik heb mijn elftal dan ook een compliment gemaakt over hoe ze DSV’61 hebben ontregeld. En natuurlijk was het in de tweede helft voornamelijk tegenhouden, maar dat is uitstekend gelukt.’ DSV trainer Wim Kroes zag zijn elftal nog twee grote kansen missen en moest met een punt genoegen nemen.

Eersteklasser Nunspeet begon de competitie met een doelpuntloos gelijkspel bij KHC. De thuisploeg claimde al snel een strafschop vanwege hands, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Beide teams kregen af en toe mogelijkheden, maar van veel kansen was geen sprake in de eerste helft. Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Emiel Goud was vlak voor tijd dicht bij de winnende treffer namens Nunspeet, maar succes bleef uit. Komende zaterdag speelt Nunspeet op eigen veld tegen SDV Barneveld.

In de 3e klasse speelde Hulshorst op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Olympia’28 uit Hasselt. De bezoekers namens voor rust een 0-2 voorsprong, maar dankzij treffers van Danny Zwep en Brandon Akolade kwam de thuisploeg in de tweede helft langszij. Hulshorst speelt zaterdag het uitduel tegen Vios Vaassen.

Vierhouten’82 is de competitie begonnen met een nederlaag. Het thuisspelende Achterveld was met 4-0 duidelijk een maatje te groot. Zaterdag ontvangt vierdeklasser Vierhouten’82 VEVO uit Veessen.