'Kinderen vermaken zich prima bij di Verso.
'Kinderen vermaken zich prima bij di Verso. Jennita van den Berg

Grand opening di Verso in centrum van Nunspeet

Zakelijk

Het was eindelijk zover op zaterdag 25 september; De grand opening van di Verso. Daarmee in Nunspeet een publiekstrekker rijker.

Jennita van den Berg

Voor velen in Nunspeet en omgeving nog bekend als Het IJscafé, is di Verso inmiddels veel meer dan dat. Het is een beleving, dat verder gaat dan het nuttigen van een ijsje. De tijd staat dus zeker niet stil bij di Verso het IJscafé, dat nu twaalf jaar bestaat.

Nog steeds omvat het assortiment een groot aantal verschillende ijssoorten, maar daarnaast is het ook mogelijk om hier rustig neer te strijken en iets van de kaart te kiezen. En dat is waar veel mensen gebruik van maken; een plek om hier onder het genot van een bakje koffie even na te kletsen na fijn te hebben geshopt in het gezellige dorp met haar vele winkels.
Een kopje koffie is hier niet zomaar een kopje koffie; een kopje koffie bij het IJscafé is namelijk een kopje koffie +. De koffie wordt altijd voorzien van een lekker likeurtje met slagroom en een koekje, gepresenteerd op een dienblaadje. Een genot voor het oog.

Was het voor de volwassenen al een fijne plek om naartoe te gaan, nu is dat voor de kinderen ook zeker het geval. Sinds zaterdag 25 september kunnen kinderen namelijk genieten van de Kids Playground. Een ruimte waarin je ogen tekort komt: een klimrek, glijbaan, playstation, een digitale speeltafel waar maar liefst zes kinderen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Verder een brandslang, balanceerbalken en nog veel meer. En of dat nog niet genoeg is, vertelt eigenaar Anne dat binnenkort ook een speeltrein zal worden toegevoegd aan de Playground.
Anne de Glint, samen met zijn vrouw eigenaar van di Verso, dat overigens ‘anders’ betekent vanuit het Italiaans, vertelt vol trots: “Ik heb altijd al iets van een Dickens stijl willen neerzetten. Met di Verso is een sfeer gecreëerd die rust uitstraalt en waarbij kinderen rustig kunnen spelen, terwijl hun ouders geniet van een kop koffie of heerlijke lunch die wij bereiden. Overigens wordt daar binnenkort ook het diner aan toegevoegd. Van donderdag tot en met zondag kan men een keuze maken uit de dinerkaart. Dit is dus een uitbreiding van onze formule. Voorheen was het een seizoenbedrijf, maar daar komt een einde aan. We zijn nu het gehele jaar geopend. Bovendien zijn we ook zeven dagen per week geopend.”

Anne bruist van de ideeën: “Binnenkort willen we ook gaan starten met een loyalty card. Dat is een kaart, waar je een bepaald bedrag voor dient te betalen en waarmee je dan tijdens Sinterklaas je schoen kunt zetten en op je verjaardag een ijsje krijgt aangeboden.” Een feestelijke opening mocht zaterdag niet ontbreken. Er waren spelletjes te spelen en men kon een gratis ijsje ontvangen.