Afbeelding
Shutterstock

JONG&Politiek in Nunspeet mag door met project

Algemeen

JONG&Politiek krijgt een budget van 3.000 euro van de gemeente Nunspeet om hun project voort te kunnen zetten.

De politieke jongerenorganisatie is sinds maart 2019 actief in de gemeente Nunspeet. Tot voor kort ontving men subsidie vanuit de landelijke subsidieregeling Maatschappelijke Diensttijd, maar daaraan is nu een eind gekomen. De verordening van de gemeenten Nunspeet biedt in principe niet de mogelijkheid als lokale overheid subsidie te verstrekken. Daarbij speelt ook nog het praktische probleem dat JONG&Politiek geen formele rechtsvorm kent in de vorm van een vereniging of stichting. Voor de pilot is nu een budget gereserveerd waaruit gemaakte kosten kunnen worden gedeclareerd.
Voorwaarde is dat men jongeren in de gemeente Nunspeet al doende kennis laat maken met de lokale democratie en hen te leren hoe je als jongere invloed kunt hebben op de politieke besluitvorming.

Ook moet men een klankbordgroep zijn van en voor jongeren en moet men de gemeente ondersteunen in het succesvol betrekken van jongeren in vorming en uitvoering van beleid. Om dit mogelijk te maken is werving van nieuwe jongeren van belang.

Indien men meer dan vierhonderd euro wil uitgeven voor een activiteit, moet men eerst goedkeuring vragen aan de gemeente Nunspeet.