Marcel van Klompenburg.
Marcel van Klompenburg. eigen foto

Vragen over veiligheid fietspad op landgoed Hulshorst

Algemeen

Het verleggen van het fietspad bij de ingang naar het koetshuis op landgoed Hulshorst heeft geleid tot een onveilige situatie. Dat zegt Marcel van Klompenburg die hierover vragen heeft gesteld aan het college.

In zijn vragen maakt de SGP-er complimenten aan het college, omdat hij vindt dat de tweede fase van de herinrichting van de Harderwijkerweg aanzienlijk beter is verlopen dan tijdens de eerste fase. Toen ontstond een complete chaos door slechte communicatie. Het fietspad moest worden verlegd in verband met de aanleg van een vluchtheuvel. Met als gevolg dat het fietspad is versmald. 

Dat maakt dat aan één zijde een boom op het fietspad staat en aan de andere kant een betonnen rand de scheiding maakt tussen het fietspad en het autoverkeer. De SGP maakt zich hier zorgen over omdat dit tot ongelukken kan leiden, zeker bij slecht zicht. Men wil weten of het college de mening deelt van de SGP-fractie dat dit een ongewenste situatie is die zo snel mogelijk moet worden opgelost. Gevraagd wordt welke oplossing het college voor ogen heeft en op welke termijn deze kan worden gerealiseerd. 

De veiligheid van de fietsers vraagt, zo geeft Van Klompenburg aan, nog wel een aanpassing van het plan.