Het toernooi vond inmiddels al 36 keer plaats.
Het toernooi vond inmiddels al 36 keer plaats. eigen foto

Scholieren gaan weer tafeltennissen in Nunspeet

Algemeen

Nadat het scholierentoernooi tafeltennis dit jaar drie keer moest worden verschoven wegens alle corona beperkingen, kan en mag het nu eindelijk plaatsvinden. De 37e editie is dan ook een bijzondere en vindt voor het eerst plaats in de herfstvakantie en wel op maandag 18 en dinsdag 19 oktober.

Het toernooi wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Nunspeetse tafeltennisvereniging NTC Leogang met Karl Wessels als toernooileider, ook voor de 37e keer. In 1985 heeft hij dit toernooi voor het eerst laten plaatsvinden met de Petraschool als winnaar. Met vijftien overwinningen is de Bron (vroeger Groen van Prinsterer) verreweg de meest succesvolle school. Inmiddels doen veel kinderen mee van ouders, die in de jaren 80 en 90 ook aan dit toernooi hebben deelgenomen.
Alle vijftien basisscholen van de gemeente Nunspeet hebben een uitnodiging ontvangen. Scholieren in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar kunnen zich via de juf of meester opgeven voor het toernooi. Er gaat deze editie gespeeld worden in zes verschillende categorieën, namelijk jongens en meisjes zowel 11/12, 9/10 als ook 7/8 jaar. Op de eerste wedstrijddag (18 oktober) vinden de voorrondes en tussenrondes plaats.

De beste twintig kinderen van alle groepen gaan dan op de tweede dag voor de prijzen. De top 8 per categorie ontvangt uiteindelijk een prijs en de beste zestien krijgen punten voor hun school. De school met de meeste punten zal de wisselbeker ontvangen, vorig jaar met overmacht gewonnen door de van Stuijvenbergschool. Optiek van Veen is ook dit jaar de hoofdsponsor van het toernooi. De toernooileiding is afhankelijk van de medewerking van de scholen, die de kinderen informeren en stimuleren om mee te doen.  

Het toernooi begint op de eerste wedstrijddag om 09.00 uur. Belangstellenden zijn welkom in sporthal Feithenhof in Nunspeet.

 Fanatiek strijden om de punten.