De verkoopoppervlakte is ongeveer 660 m2.
De verkoopoppervlakte is ongeveer 660 m2. eigen foto

Volop keuze in Kringloopwinkel Woord en Daad Nunspeet

Algemeen

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. Daarmee wil men een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd. Woord en Daad Nunspeet draagt al jaren een steentje bij, door verschillende activiteiten te organiseren, zoals de verkoop van gebruikte goederen in de Snuffelhal, organiseren van fietstochten en dia-avonden. Mede dankzij een enthousiast team van 100 vrijwilligers is dit te organiseren.

Het tekort aan voedsel is schrijnend, de nood loopt vaak hoog op. Honger en droogte, velen kennen de beelden van televisie. Om zulke situaties te voorkomen, werkt Woord en Daad samen met de partnerorganisatie aan verbetering van de voedselzekerheid in onder andere de regio Banikoara in Benin.
Benin is een land in West-Afrika. De economie van het land is, net als die van de meeste in de regio, onderontwikkeld en drijft vooral op landbouw. Door slechte weersomstandigheden en beperkte mogelijkheden om voedsel voor langere tijd op te slaan, gaat veel kostbaar eten weer verloren. Vooral in de arme regio’s van Benin, waaronder Banikoara, leven mensen daardoor in zware armoede en met grote voedseltekorten. Belangrijk is de manier waarop boeren dankzij dit project, gaan werken. Ze worden georganiseerd in plaatselijke coöperaties. Met elkaar krijgen ze training, leren ze om ‘slimmer’ gewassen te verbouwen, zodat het meer oplevert. Daarnaast steunt Woord En Daad in dit project ‘graanbanken’, waar graan veilig wordt opgeslagen zodat de voorraad in de rest van het seizoen genuttigd kan worden.
Met iedere aankoop in de Kringloopwinkel van Woord en Daad aan de Stationslaan in Nunspeet wordt geholpen om deze schrijnende nood enigszins te verlichten. De Snuffelhal is er al een kleine 43 jaar. Belangstellenden kunnen er terecht voor een ruime sortering in heren- en dameskleding, sieraden, hoeden, tasjes en schoenen. Verder zijn er allerlei soorten (klein)meubels, eethoeken, salontafels, eenpersoons bedden en matrassen, kussens, dekens etc.
Daarnaast is er vaak keus in relaxstoelen tegen billijke prijzen. Koffers, tassen, elektra, zoals gourmetstellen, föhns, mixers en lampen ontbreken niet. Gereedschap, boeken, cd’s, lp’s, speelgoed, koppen en schotels, mokken, vorken en messen, curiosa is eveneens verkrijgbaar. Ook worden artikelen verkocht die door medewerkers van atelier KOKON gemaakt zijn.