Afbeelding
Shutterstock

Gemeente schiet bridgeclub te hulp

Algemeen

De bridgeclub MaBri krijgt een incidentele subsidie van 611,66 euro van de gemeente Nunspeet om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Wijnand Kooijmans

De club heeft door de corona maatregelen geen gebruik kunnen maken van de zaal die wordt gehuurd van de Stichting Welzijn Nunspeet. Maar ook waren er geen inkomsten terwijl de huur en andere vaste kosten wel doorliepen.
Aan de stichting is wel gevraagd om huurverlaging. Maar de stichting heeft dit afgewezen, omdat men ook zelf door wegvallende inkomsten is getroffen. Door de aard van de club kan MaBri geen beroep doen op enige vorm van landelijke ondersteuning. Zij hebben geen eigen accommodatie of personeel in dienst.
De gemiddelde maandelijkse lasten bedragen tachtig euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de kosten gelijkelijk over partijen te verdelen, zoals ook bij culturele instellingen is gedaan. Met het bedrag van 611,66 krijgt de club wat financiƫle ruimte om de vaste kosten te dekken, zonder nog verder in te teren op het eigen vermogen. De gemeente dekt de uitgaven uit het coronabudget dat is ontvangen van het Rijk.