Afbeelding
Shutterstock

Nunspeet kiest voor andere leverancier van laadpalen

Algemeen

De gemeente Nunspeet kiest voor een andere leverancier van laadpalen. Door de provincies Gelderland en Overijssel wordt hiervoor, in samenwerking met een gemeentelijke werkgroep, een aanbesteding gehouden.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is dat de huidige leverancier Allegro heeft aangegeven de diensten in de gemeente Nunspeet te beëindigen. Alleen worden nog de negen goedgekeurde aanvragen afgehandeld die in de wacht staan. Allegro heeft tevens aangegeven de tot nu toe geplaatste palen de komende tien jaar nog te blijven exploiteren en onderhouden.

Allegro heeft de gemeente wel het aanbod gedaan verder te gaan met het bedrijf ParknCharg maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hiervan geen gebruik te maken. In de samenwerking met het nieuwe model van beide provincies worden grote voordelen gezien. Zo hoeft de gemeente zich niet meer druk te maken om het contractmanagement en worden openbare laadpalen gefaciliteerd door inwoners met elektrische auto’s, inclusief elektrische bestelbussen, deelauto’s, buurtbussen en doelgroepenvervoer. Het proces van de locatiebepaling wordt verbeterd en dertig procent van het aantal laadpalen dat jaarlijks nodig is wordt geplaatst zonder bijdrage van de gemeente.

Het laadtarief wordt concurrerend met het rijden op benzine en diesel. Tevens gaat het om honderd procent groene stroom van Nederlandse bodem met de mogelijkheid te kiezen voor groene stroom van lokale energiecoöperaties. De laadpalen zijn geschikt voor slim laden en de laadinfrastructuur voor nieuwbouwwijken mee in de plankaart en zo tijdig worden meegenomen.
Er worden ook wel enige nadelen gezien omdat bijvoorbeeld met één marktpartij in zee wordt gegaan. Maar ook de tijdige plaatsing kan problemen met zich meebrengen. Maar de nadelen wegen, zo vindt het college, niet op tegen de voordelen.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11