De hoofdmacht van derdeklasser Elspeet.
De hoofdmacht van derdeklasser Elspeet. Patrick van den Hoorn.

Elspeet op eigen veld onderuit tegen Hattem

Algemeen

Derdeklasser Elspeet verloor zaterdag op eigen veld met 1-4 van Hattem en dat mag een verrassing heten. Door dit resultaat maakt de thuisploeg pas op de plaats en staat het in de middenmoot.

Barry Wensink

De beginfase kenmerkte zich met aan beide kanten veelvuldig balverlies. Vervolgens waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers, maar dat leverde niets op. Pas na een half uur liet Elspeet aanvallend van zich horen. Het schot van Jelle van de Zande ging echter ruimschoots over het doel van de geelhemden. Over en weer ontstonden enkele kansjes, maar de keepers hielden vooralsnog hun doel schoon. Hoe anders was dat in de tweede helft. Al snel kwam Hattem op voorsprong via Wesley van Winsum. Nauwelijks een minuut later tekende Niels van de Steeg voor de gelijkmaker; 1-1. De bezoekers werden sterker en een nieuwe voorsprong kon niet uitblijven. Een kwartier voor tijd was het daadwerkelijk 1-2 en die treffer kwam op naam van Silvan Kersbergen. Elspeet probeerde wederom terug te keren in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Sterker nog, de voorsprong van Hattem werd groter door een doelpunt van Felix Noordberger. Het was de beslissing, want Elspeet kwam niet verder dan een inzet op de paal door Chiel Dijkgraaf.
Kersbergen tekende even later voor zijn tweede van de middag; 1-4. Zaterdag speelt Elspeet de lastige uitwedstrijd tegen Vios Vaassen.
In dezelfde klasse speelde Hulshorst in de polder met 0-0 gelijk tegen Swift’64. Een kostbaar punt voor de bezoekers die strijden tegen degradatie. Komende zaterdag komt Zwolsche Boys op bezoek. Deze tegenstander bezet momenteel de laatste plaats.

In de 1e klasse D ging Nunspeet op eigen veld met 0-1 onderuit tegen het lager geklasseerde Dos’37. De enige treffer viel vlak voor rust en kwam op naam van Ronald ter Morsche. Waar de thuisploeg graag mee wil doen om de bovenste plaatsen, bezet het nu een plek aan de bovenkant van de middenmoot. Veel tijd om zich te herpakken is er niet voor Nunspeet, want zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper DZC’68.

Blijdschap bij Vierhouten’82, want de tweede overwinning in deze competitie is een feit. Op eigen veld werd Prins Bernhard met 2-1 verslagen. Daardoor staat het team uit Uddel inmiddels op de voorlaatste plaats, net onder Vierhouten. Rode lantaarndrager is nog altijd Barneveld. Zaterdag speelt Vierhouten andermaal thuis en wel tegen middenmoter SDS’55.

Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47