Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Shutterstock

Bodycam voor Nunspeetse boa’s

Algemeen

De boa’s van de gemeente Nunspeet zijn voorzien van een bodycam. Dit moet bijdragen aan hun veiligheid, maar ook van betrokkenen en omstanders. 

Wijnand Kooijmans

De bodycam wordt door de boa’s duidelijk zichtbaar gedragen en staat niet altijd aan. Het apparaat wordt pas aangezet bij een onveilige situatie en gaat vooraf door en waarschuwing. Het kan bijvoorbeeld gaan om een situatie op straat die dreigt te escaleren. Dan mag de bodycam ook worden aangezet zonder waarschuwing vooraf.

De beelden worden 28 dagen bewaard. Indien in die periode bij de gemeente geen verzoek tot inzage binnenkomt, dan worden de beelden verwijderd. Indien wel een verzoek binnenkomt worden de beelden bewaard tot het eind van de dan opgestarte procedure. De boa’s kunnen zelf de beelden niet direct op straat bekijken of verwijderen, deze gaan direct naar een beveiligde omgeving.

Politie en openbaar ministerie kunnen de beelden opvragen indien er sprake is van een mogelijke vervolging door begane strafbare feiten. Een betrokkene kan eventueel ook zelf de beelden inzien via een brief die moet worden gestuurd naar de teammanager vergunningen, toezicht en handhaving van de gemeente Nunspeet. Voorwaarde is wel dat er een aantoonbaar belang is de beelden in te mogen zien.

!
Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug, 08:11