Pieter Verelst is in Nunspeet te zien.
Pieter Verelst is in Nunspeet te zien. Johannes van den Voorde.

Klapstoelkabaret ook deze zomer in Veluvine

Algemeen

Eersteklas cabarettalenten, gloednieuwe liedjes, conferences en een heus pop-up buitenpodium. Na het succes van vorig jaar brengt Klapstoelkabaret ook deze zomer weer het festivalgevoel naar de ‘tuin’ van Veluvine. Op zondagmiddag 21 augustus kan het Nunspeetse publiek genieten van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie: Luan Buleshkaj en Pieter Verelst.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Sinds de Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Sinds mei 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd Leeuwenkind. In september 2020 won hij met deze voorstelling de Beste of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. Net als voor zijn debuutprogramma scoorde Verelst met zijn tweede solovoorstelling Amai, vol met zijn typische humor en muzikale vondsten, louter vijf sterren recensies. 

De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’. Naast cabaretier is Pieter Verelst de bedenker van de absurde podcast ‘Meneer Karton’ en speelde hij zeer diverse rollen in toneelstukken en muziektheaterproducties.

De voorstelling Klapstoelkabaret is onderdeel van het Veluvine Zomerprogramma en is te bezoeken op zondag 21 augustus om 15:30 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor 16,50 euro per persoon (dit bedrag is inclusief servicekosten) via de website veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa. Bij slecht weer wordt de voorstelling naar binnen verplaatst. 

De organisatie hoopt dat het net als vorig jaar een daverend succes gaat worden. Belangstellenden zijn dan ook van harte uitgenodigd om één en ander mee te komen maken. Kijk voor meer informatie op www.veluvinenunspeet.nl

!
Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug, 08:11