Afbeelding

Lokale kranten bundelen krachten

Algemeen

De huis-aan-huiskranten van Regio Uitgevers (bekend als de Veluwe Koerier en Nunspeter Koerier) en BDUmedia (bekend als Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek) bundelen vanaf 1 september hun krachten. Het personeel van beide uitgevers blijft werkzaam voor de lokale nieuwsbladen. 

Inmiddels bestaat Veluwe Koerier een kleine drie jaar en is de Nunspeter Koerier sinds vorig jaar september actief. Tegelijkertijd keerde BDUmedia in het najaar van 2021 terug op dit deel van de Veluwe. De uitgever nam toen Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-Huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek over van DPG Media. Beide uitgevers hebben geregeld contact gehad aangezien beiden in hetzelfde gebied actief zijn. Die gesprekken hebben ertoe geleid dat in de zomermaanden samengewerkt wordt op het gebied van drukken en verspreiden. Dat was een eerste stap om samen te werken. Vanaf 1 september worden de krachten echt gebundeld. Zowel het redactie- als het verkoopteam van beide uitgeverijen blijven, vanuit een nieuw opgericht bedrijf (NEO Media bv), gezamenlijk werken aan de lokale kranten in Nunspeet, Elburg en Oldebroek. De nieuwe uitgever van dit bedrijf is Dave van de Streek.

De komende periode wordt door de betrokken journalisten en verkopers gewerkt aan de samenvoeging. De titelnamen Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-Huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek blijven gehandhaafd. Adverteerders en lezers van Veluwe Koerier en Nunspeter Koerier zullen zich ook zeker kunnen herkennen in (de inhoud van) deze titels.

Door de krachten te bundelen verwachten beide uitgeverijen een sterkere lokale krant te kunnen blijven maken, die zowel op papier als online alle inwoners voorziet van nieuws en informatie over hun woonplaats, en die de ondernemers een veelgelezen podium biedt om hun klanten te bereiken.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11