Afbeelding

Jubileumeditie Nacht van Nunspeet

Algemeen

Nacht van Nunspeet, is een begrip in de regio en vindt dit jaar plaats op 25 augustus. Een dag waarop het hele centrum gezellig is aangekleed, winkeliers spectaculaire koopjes aanbieden en het ‘s avonds overal op straat en in de horeca feest is.
Omdat dit jaar een jubileumjaar is, waarin Nunspeet een halve eeuw een zelfstandige gemeente is, is het thema ‘50 jaar Nunspeet’. De vier delen van het centrum geven elk hun eigen invulling aan het thema, waardoor je verschillende verhalen uit het verleden van Nunspeet beleeft: namelijk Kunstenaarsdorp, Wilddorp, Vakantiedorp en Geschiedenisdorp.

Hele dag acties, ‘s avonds feest

Het meest bekende onderdeel van de nacht van Nunspeet is het Crazy Hour, waarbij er extra kortingen worden gegeven tussen 21.30 en 22.30 uur. Veel winkels bieden echter de hele dag leuke acties, zodat niet alle drukte zich in één uur concentreert. Het feestelijke deel van de Nacht van Nunspeet begint om 19.00 uur. Vanaf dan zijn er diverse acts in het centrum te vinden, te denken valt aan straattheater, kinderactiviteiten, muziek en ludieke extra’s. Winkels zijn deze dag open tot 23.00 uur.

50 jaar Gemeente Nunspeet

Verschillende verhalen uit de historie van Nunspeet zijn gekozen om deze Nacht van Nunspeet aan te kleden. In de Dorpsstraat komt het verleden als kunstenaarsdorp tot leven met straattheater en kunstenaars. Op het Marktplein staat de algemene geschiedenis centraal; zie bijvoorbeeld de prachtige fototentoonstelling van Nunspeet van vroeger en bewonder Nunspeetse klederdracht. In de Stationslaan, een deel van de Harderwijkerweg en de Brinkersweg staat de natuur centraal; verwacht bosfiguren en ‘wild’. De Laan zal zich presenteren met het thema ‘vakantiedorp’, want hoe bijzonder is het dat de oudste camping van Nederland in de gemeente Nunspeet ligt. Een gezellige vakantiesfeer past helemaal bij Nunspeet én bij de Nacht van Nunspeet, dus dat komt helemaal goed. Nunspeet Onderneemt Samen en Nunspeet uit de Kunst heten iedereen van harte welkom op donderdag 25 augustus.

VVV Nunspeet
Stichting Uit de Kunst
Dorpsstraat 23
8071 BW Nunspeet

info@nunspeetuitdekunst.nl
0341 27 47 47
www.nunspeetuitdekunst.nl

!
Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug, 08:11