Afbeelding
w & d

Neon-collecte in de gemeente Nunspeet

Algemeen

In de week van 4 juli wordt in de gemeente Nunspeet de Neon-collecte gehouden. Neon is de afkorting van Nunspeet en Ontwikkelingssamenwerking. De opbrengst van de actie wordt door de gemeente Nunspeet verdubbeld. Dit keer is de opbrengst bestemd voor Woord en Daad (in Nunspeet wel bekend, o.a. door de Snuffelhal) en GAiN (Global Aid Network) met de kringloopwinkel aan de Marconiweg)

De opbrengst voor Woord en Daad in het kader van de Neon-actie 2022 zal gebruikt worden voor het project waarvoor Woord en Daad Nunspeet dit jaar speciaal actie voert: Ruim 500 boeren organiseren in coöperaties en ze op deze manier verbinden aan de fabriek die een eerlijke prijs betaalt. Daarnaast krijgen deze boeren training om hun productie te verhogen en op een duurzame manier landbouw te bedrijven.

De andere helft van de opbrengst is voor het ‘Water for Life’ programma van GAiN. De mensen op het platteland van Afrika zijn vaak afhankelijk van vies, besmet oppervlaktewater, omdat het grondwater niet handmatig te bereiken is. Gevolg: kinderen zijn vaak blijvend ziek vanwege ziektekiemen in het water.

10 jaar geleden ging GAiN Nederland meedoen met het ‘Water for Life’ initiatief, dat in 2005 door GAiN Canada was gestart. Sindsdien hebben al 2500 Afrikaanse dorpen een permanente schoonwatervoorziening gekregen.

In het kader van het 10-jarig jubileum wil GAiN de uitdaging aangaan om 2 extra dorpen in Benin van schoon water te voorzien.

Afbeelding
Bodycam voor Nunspeetse boa’s 7 aug, 08:10
Afbeelding
Wielerronde Elspeet blijft spektakel 6 aug, 12:08
Afbeelding
Jubileumeditie Nacht van Nunspeet 2 aug, 08:00
Afbeelding
Lokale kranten bundelen krachten 1 aug, 18:07
Afbeelding
Groot succes voor de Nunspeetse rijvereniging en ponyclub Klein maar Dapper 1 aug, 17:19
Afbeelding
Mythologische medusa in bossen bij Nunspeet 1 aug, 16:38
Afbeelding
Matteo Myderwyk geeft pianoconcert in Veluvine 1 aug, 16:35