Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Gemeente Nunspeet biedt Shimano helpende hand

Algemeen

Door de gemeente Nunspeet is het bedrijf Shimano een aanbod gedaan om hen waar mogelijk te faciliteren om werkloosheid onder het personeel te voorkomen. 

Wijnand Kooijmans

Het gaat dan bijvoorbeeld om de inzet van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle, voor her-bij- en omscholing, het benutten van het werkgeversnetwerk vanuit het werkgeversservicepunt voor van werk-naar-werk trajecten of het Leerwerkloket voor loopbaan- en scholingsadvies.

Shimano heeft aangegeven uit Nunspeet te willen vertrekken. Dat brengt het ontslag mee voor rond de 45 medewerkers van het bedrijf. Voor Gemeentebelang was dat reden het college van burgemeester en wethouders te vragen of zij een rol zien weggelegd voor hen mee te denken als het gaat om een sociaal plan.

Dat ziet het college als een verantwoordelijkheid van de werkgever waarbij geen rol is weggelegd voor de gemeente. Daarbij dienen de vakbonden en ondernemingsraad te worden betrokken. De gemeentelijke bijdrage wordt gezien in het aanbieden van de genoemde faciliteiten.

Voor de gronden die vrij komen door het vertrek van Shimano heeft de gemeente nog geen bestemming gevonden. Om grip hierop te houden is het voorkeursrecht gevestigd op de Centrumlocatie Feithenhof. In de komende tijd worden de mogelijkheden onderzocht hoe invulling aan het gebied te geven.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11