Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Gemeente Nunspeet biedt Shimano helpende hand

Algemeen

Door de gemeente Nunspeet is het bedrijf Shimano een aanbod gedaan om hen waar mogelijk te faciliteren om werkloosheid onder het personeel te voorkomen. 

Wijnand Kooijmans

Het gaat dan bijvoorbeeld om de inzet van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle, voor her-bij- en omscholing, het benutten van het werkgeversnetwerk vanuit het werkgeversservicepunt voor van werk-naar-werk trajecten of het Leerwerkloket voor loopbaan- en scholingsadvies.

Shimano heeft aangegeven uit Nunspeet te willen vertrekken. Dat brengt het ontslag mee voor rond de 45 medewerkers van het bedrijf. Voor Gemeentebelang was dat reden het college van burgemeester en wethouders te vragen of zij een rol zien weggelegd voor hen mee te denken als het gaat om een sociaal plan.

Dat ziet het college als een verantwoordelijkheid van de werkgever waarbij geen rol is weggelegd voor de gemeente. Daarbij dienen de vakbonden en ondernemingsraad te worden betrokken. De gemeentelijke bijdrage wordt gezien in het aanbieden van de genoemde faciliteiten.

Voor de gronden die vrij komen door het vertrek van Shimano heeft de gemeente nog geen bestemming gevonden. Om grip hierop te houden is het voorkeursrecht gevestigd op de Centrumlocatie Feithenhof. In de komende tijd worden de mogelijkheden onderzocht hoe invulling aan het gebied te geven.

Afbeelding
Bodycam voor Nunspeetse boa’s 7 aug, 08:10
Afbeelding
Wielerronde Elspeet blijft spektakel 6 aug, 12:08
Afbeelding
Jubileumeditie Nacht van Nunspeet 2 aug, 08:00
Afbeelding
Lokale kranten bundelen krachten 1 aug, 18:07
Afbeelding
Groot succes voor de Nunspeetse rijvereniging en ponyclub Klein maar Dapper 1 aug, 17:19
Afbeelding
Mythologische medusa in bossen bij Nunspeet 1 aug, 16:38
Afbeelding
Matteo Myderwyk geeft pianoconcert in Veluvine 1 aug, 16:35