Afbeelding
eigen foto

Brandput met elektrische pomp bij Mennorode in gebruik

Algemeen

Bij Hotel & Congrescentrum Mennorode in Elspeet is een nieuwe brandput in gebruik genomen. Eer-der al is een dergelijke put in gebruik genomen bij recreatieterrein Samoza in Vierhouten. Met deze nieuwe elektrische putten is de (snelle) bluswatervoorziening sterk verbeterd.

In de gemeente Nunspeet is een natuurbrand in droge periodes één van de grotere risico’s. Bij het bestrijden daarvan is snel en veel water nodig. Voor een adequate bluswatervoorziening voor de bestrijding van (na-tuur)branden zijn nu op de locaties Mennorode en Samoza nieuwe brandputten gerealiseerd. Omdat de ei-genaren van recreatieterrein Samoza en Hotel en Congrescentrum/camping Mennorode belang hebben bij de aanwezigheid van brandputten op/nabij hun terrein, zijn met hen afspraken gemaakt over de realisatie van de brandputten. Beiden betalen ook mee aan de realisatie er van. De brandputten worden voorzien van een elektrische pomp zodat de brandweer bij aankomst met ‘één druk op de knop’ kan beschikken over blus-water (90 m3/h).

Wethouder Marije Storteboom was aanwezig bij de ingebruikname, en is erg blij met de nieuwe brandput: “Niet alleen voor Mennorode zelf maar ook bij de bestrijding van natuurbranden is het snel voorhanden heb-ben van voldoende bluswater van groot belang. En daar draagt deze nieuwe brandput zeker aan bij”.

Afbeelding
Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11