True Colors café
True Colors café Eigen foto

Lancering nieuwe website ‘True Colors’

Algemeen

In Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet vindt op dinsdag 7 juni de officiële lancering plaats van de nieuwe True Colors Nunspeet website.

Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, dichtbundel ‘Elke dag opnieuw’ schrijfster Noa Heddergott en Jet Waterman van True Colors Nunspeet.

True Colors is de naam van een groep mensen die zich inzet en sterk maakt voor begrip, acceptatie en emancipatie van LHBTI+’ers in Nunspeet. Dit doen ze onder meer door het organiseren van ontmoetingsavonden in Dorpsherberg De Roskam. Ook gaat True Colors in gesprek met de gemeente Nunspeet over onder andere genderneutrale voorzieningen en over het creëren van een veilige leefomgeving voor de doelgroep.

De website, www.truecolorsnunspeet.nl, is opgericht om deze initiatieven te ondersteunen. Op deze site worden de verschillen in geaardheid en gender uitgelegd en toegelicht, dit om het begrip over de veelheid van termen te vergroten.

Naast uitleg over LHBTIQAP+, zijn er op de website adressen van organisaties te vinden die meer informatie en ondersteuning bieden. Ook het True Colors Café’s komt aan bod. “Iedere eerste dinsdag van de maand in Dorpscafé De Roskam van Nunspeet, de meest vriendelijke LHBTI+ horecagelegenheid van Nunspeet. Maar vooral ook om duidelijk te maken waar ‘true colors’ voor staat: je bent goed zoals je bent, ongeacht gender of geaardheid”, zo licht de organisatie toe. 
Dit is de boodschap die de gemeente Nunspeet ondersteunt in actief beleid middels de Inclusie Agenda voor inclusie en diversiteit.

Zoals Sam Ponsteen, één van de oprichters van True Colors, zegt: “Ik zie hoe belangrijk een veilige plek is, waar je jezelf kan en mag zijn. Ik doe mee aan True Colors Nunspeet om die plek te bieden”.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11