Oekraïens ziekenhuispersoneel neemt goederen in ontvangst
Oekraïens ziekenhuispersoneel neemt goederen in ontvangst Eigen foto

Stichting Barnabas op de bres voor Oekraïne

Algemeen

Terwijl de oorlog in Oekraïne doorgaat, blijft de Nunspeetse Stichting Barnabas hulp bieden. Donderdag 19 mei is er opnieuw een transport vertrokken vanuit Nunspeet naar West-Oekraïne. De focus ligt dit keer op het brengen van stapelbedden, poedermelk, medicijnen en kinderspeelgoed.

Terwijl de mannen de goederen aan het inladen zijn, begint Bert te vertellen, “Alle spullen die hier staan”, wijd gebarend naar een rij matrassen en kartonnen dozen, “nemen we mee op verzoek”. Vanwege de vluchtelingenstroom vanuit oost naar west Oekraïne is er bij opvangplekken een groot gebrek aan slaapplekken. Er zijn daarom op aanvraag stapelbedden meegenomen, zodat er meer mensen in dezelfde ruimte kunnen slapen. De Nunspeter Henk van het Hof, van Slaaphof in Harderwijk, heeft de stapelbedden gedoneerd voor dit goede doel. De spullen worden vervoerd in een grote bus, die eveneens gratis door Van het Hof ter beschikking zijn gesteld. Naast de stapelbedden, neemt het team ook veel medicijnen mee.

Een groot deel van de vluchtelingen bestaat uit moeders met kinderen. Daarom is er speciaal aan de kinderen gedacht. In samenwerking met de Immanuelschool in Nunspeet is er een actie gelanceerd voor kinderen in Oekraïne, door kinderen van de Immanuelschool. Van babyvoeding tot schoolartikelen, spelletjes, puzzels en alles daartussenin; er is massaal gegeven door de kinderen en ouders van de Immanuel. De spullen zijn gesorteerd en worden verspreid bij opvangplekken in west Oekraïne. Er zijn speciale spelletjesdozen samengesteld voor afdelingen in het kinderziekenhuis, zodat ook zieke kinderen tijdens deze oorlog enige vorm van afleiding hebben door te spelen.

Alle spullen zijn inmiddels in goede orde afgeleverd in Oekraïne. Op het moment van schrijven is het Barnabasteam op weg terug naar Nederland.

Bert en Matthijs laden de bus
Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11