Afbeelding
Dianta Lokhorst

Nunspeet laat dure punten liggen bij hekkensluiter Hierden

Algemeen

Competitieronde 24 leek een formaliteit, maar het eindigde met veel verrassende uitslagen. Door puntverlies voor koploper SDVB en achtervolgers DZC, SVZW, DTS en Nunspeet werd CSV Apeldoorn de lachende nieuwe koploper. Met nog twee competitierondes te gaan maakt iedereen weer kans op het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag ging Nunspeet op bezoek bij buurtvereniging en hekkensluiter Hierden. Op een sfeervol sportpark Mheenzicht wist Nunspeet’, gesteund door veel eigen supporters de punten niet mee te nemen. Nunspeet moest winnen op zicht te houden op het kampioenschap, de thuisploeg om degradatie te voorkomen. Grotere tegenstelingen zijn er niet. Nunspeet startte noodgedwongen zonder de basisspelers, keeper Jardi Niebeek, de broers Marnix en Gieljan Tissingh en aanvaller Dani Schmitz. Het gemis van deze 4 liet zich de eerste helft voelen.

Ondanks goede mogelijkheden voor Johnathan van’t Hof, Lars ten Dolle en Emiel Goud was het Dominique Denzel die Hierden op voorsprong wist te zetten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. In de tweede helft bracht Lucas Hoekman Dani Schmitz voor de Marco de Vries, hierdoor kwam er meer snelheid in de aanval. Ook zorgde deze wissel ervoor dat Nunspeet een groot veldoverwicht creëerde. Het was Schmitz zelf die de grootse mogelijkheid op de gelijkmaker op de doellijn geblokkeerd zag worden nadat de keeper al kansloos was. In het verdere verloop van de wedstrijd was het Hierden dat alle middelen gebruikte om de overwinning over de streep te trekken, grenzen werden opgezocht.

Scheidsrechter Berends liet de thuisploeg rustig haar gang gaan. Ondanks grote druk door Nunspeet was het Hierden dat in de 96e minuut de beslissende 2-0 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Patrick Pluim maar zijn schot van circa 20 meter werd op een schitterende manier uit het doel gekopt door een verdediger van Hierden. Eindstand 2-0.

Hoe nu verder? Samen met 4 andere ploegen strijdt Nunspeet nog voor het kampioenschap en een periodetitel. De achterstand op koploper CSV Apeldoorn bedraagt 3 punten, de achterstand op SDVB Barneveld in de 3e periode 5 punten.

Met nog twee speelrondes te gaan zal er dus gewonnen moeten worden. Te beginnen komende zaterdag op sportpark De Wiltsangh, thuis tegen SVI aanvang 15 uur.

Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47