Nunspeet trainer coach Lucas Hoekman
Nunspeet trainer coach Lucas Hoekman Niels Boersema

Thrillerscenario in de maak: vv Nunspeet strijdt met vier teams om titel

Algemeen

In de 1e klasse D gaat vv Nunspeet zich opmaken voor een climax wat zelfs Alfred Hitchcock niet had kunnen verzinnen.

Nick Hoekman

Op dit moment zijn er na 23 gespeelde wedstrijden nog vijf ploegen in de race voor het kampioenschap: SDV Barneveld en DTS Ede hebben beiden 44 punten en delen de koppositie. Gevolgd door CSV Apeldoorn en vv Nunspeet, met 43 punten. Daaronder staat SVZW met 42 punten. Zaterdag gaat vv Nunspeet op bezoek bij vv Hierden. 

De 2-0 nederlaag tegen DSV’61, zorgde er voor dat Elspeet in de strijd om de 3e periode is ingehaald door datzelfde DSV’61. De Elspeters staan nu op een derde plek in de 3e periode. Zaterdag komt VIOS naar Elspeet. De club uit Vaassen is nog aan het strijden om rechtstreekse handhaving in de 3e klasse te bewerkstelligen. 

Voor Hulshorst is afgelopen zaterdag het doek in de 3e klasse C gevallen. Met nog drie wedstrijden te spelen, bedraagt de achterstand op BAS elf punten en is deze dus niet meer te achterhalen voor de ploeg van William van den Hul. Zaterdag spelen de roodhemden tegen Swift’64. In deze klassieke wedstrijd om des keizers baard, moet Hulshorst het stellen zonder Jan van den Brink, Mel Mijdema, Erik van Duinen, Levi Boshuizen en Ruben van Loo.

Het degradatiespook hing al geruime tijd rond op sportpark De Eendracht, elftalleider Gerald van Olst kan het daarom ook goed relativeren. “De afgelopen twee afgebroken seizoenen door corona stonden we er niet heel veel beter voor, dus we zagen het al wel een beetje aankomen. Alsnog doet het wel zeer natuurlijk, maar we gaan er met frisse moed tegenaan volgend seizoen in de 4e klasse.” 

In die 4e klasse, komt Hulshorst volgend jaar Nunspeter gemeentegenoot Vierhouten’82 tegen. De Vierhouters spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Prins Bernhard. Beide ploegen bungelen onderaan die 4e klasse. Vierhouten staat een-na-laatst, Prins Bernhard één plekje daarboven. 

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11