Afbeelding
Shutterstock

Drie weken de norm voor inschrijven Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

Voor het inschrijven van Oekraïense vluchtelingen is drie weken de norm binnen de gemeente Nunspeet. Omdat het kwalitatief wel in één keer goed moet gebeuren, kan die termijn echter wel eens worden overschreden.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt burgemeester Breunis van de Weerd naar aanleiding van vragen van Wichert Stoffer (CDA) en Ans Pluim (Gemeentebelang). Vanwege de goede registratie bij Nunspeet Biedt Onderdak bestaat de mogelijkheid voor de gemeente om vluchtelingen – los van de registratie in de administratie van de gemeente – een voorschot te verlenen van leefgeld
Insteek van de gemeente is om de wachttijden van aanvragen en aangiftes die door inwoners worden gedaan ook niet te ver te laten oplopen. Daardoor wordt er voortdurend gezocht naar een goede balans in de dienstverlening aan de vluchtelingen en de eigen inwoners.

Pluim maakt zich zorgen over de wachttijden bij het team burgerzaken. Gekeken wordt naar mogelijkheden de openingstijden te verruimen maar ook naar samenwerking met andere gemeenten om te voorkomen dat wachttijden te ver oplopen. Raadsleden mogen overigens bij burgemeester Van de Weerd ook zelf aanvullende suggesties indienen om tot verbetering van de huidige werkwijze te komen. In de commissie algemeen bestuur van 19 mei komt de kwestie opnieuw aan de orde.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11