Gieljan Tissingh op archieffoto
Gieljan Tissingh op archieffoto @SOKKE

Nunspeet onderuit in Bennekom

Algemeen

Door de onverwachte nederlaag tegen Bennekom (5-1) heeft Nunspeet onbedoeld de spanning om het kampioenschap verder opgevoerd. De nieuwe koploper CSV Apeldoorn gaat met 2 punten voorsprong op Nunspeet aan de leiding, CSV is zaterdag de tegenstander op sportpark De Wiltsangh.

Bennekom dat een slechte serie resultaten had geboekt, zag in het eerste kwartier het team van trainer Lucas Hoekman 2 grote kansen op voorsprong missen. Beide keren was het Emiel Goud die deze kansen creëerde maar ook mistte. De begin fase was dus duidelijk voor Nunspeet, maar het was de thuisploeg die in de 17e minuut de score wist te openen een paar minuten later gevolgd door de 2-0, een vrije trap werd door de Nunspeetse muur geschoten en belandde in het doel van de verbouwereerde keeper Jardi Niebeek.

Nunspeet kreeg nog wel een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer maar de Bennekom keeper tikte de bal uit de kruising, kort hierna scoorde Bennekom, 1 minuut voor de rust de derde treffer. Nunspeet wilde in de tweede helft de wedstrijd kantelen maar stond binnen 2 minuten op een 4-0 achterstand en de wedstrijd was beslist, Dani Schmitz scoorde nog wel de ere treffer maar het slot akkoord was opnieuw voor Bennekom. Eindstand 5-1.

Door deze nederlaag zakt Nunspeet naar de derde plaats, 2 punten achter op koploper CSV Apeldoorn en 1 punt achterstand op nummer 2 DTS 35.Komende zaterdag, 7 mei, ontvangt Nunspeet koploper CSV Apeldoorn op sportpark De Wiltsangh. Aanvang 14.45 uur.

Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47