Shimano neemt de nodige ruimte op de Feithenhof in beslag.
Shimano neemt de nodige ruimte op de Feithenhof in beslag. Wijnand Kooijmans

Voorkeurrecht als mogelijk gevolg verdwijnen Shimano

Algemeen

Er is door de gemeente Nunspeet een voorkeursrecht gevestigd op de centrumlocatie Feithenhof. Het gaat globaal om het bedrijventerrein tussen de Industrieweg en de Nijverheidsweg. Het voorkeursrecht betekent dat eigenaren bij verkoop van gronden deze als eerste aan moeten bieden aan de gemeente.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding voor het besluit is dat het college van burgemeester en wethouders ongewenste ontwikkelingen in het gebied wil voorkomen. Shimano heeft bekend gemaakt dat ze haar magazijnactiviteiten in hun Nunspeetse vestiging volledig wil uitbesteden. In dit kader is ontslag aangekondigd voor vijftig personeelsleden. Door het voorkeursrecht heeft de gemeente de tijd om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor dit gebied in de toekomst. Wethouder Jaap Groothuis: “Voor dit gebied willen we grip houden op mogelijke ontwikkelingen. Wat die zijn weten we nog niet maar in de komende periode gaan we eventuele mogelijkheden onderzoeken.”

Verder zegt hij: “Het gaat om een locatie dicht tegen het centrum aan die wellicht geschikt is voor woningbouw. Met het voorkeurbesluit kunnen we in deze onderzoeksfase in elk geval ongewenste ontwikkelingen voorkomen.” Alle grondeigenaren zijn door de gemeente geïnformeerd over het besluit. De gemeenteraad moet op korte termijn het besluit van het college nog bekrachtigen. Het voorkeursrecht geldt in principe voor drie jaar.

Afbeelding
Bodycam voor Nunspeetse boa’s 7 aug, 08:10
Afbeelding
Wielerronde Elspeet blijft spektakel 6 aug, 12:08
Afbeelding
Jubileumeditie Nacht van Nunspeet 2 aug, 08:00
Afbeelding
Lokale kranten bundelen krachten 1 aug, 18:07
Afbeelding
Groot succes voor de Nunspeetse rijvereniging en ponyclub Klein maar Dapper 1 aug, 17:19
Afbeelding
Mythologische medusa in bossen bij Nunspeet 1 aug, 16:38
Afbeelding
Matteo Myderwyk geeft pianoconcert in Veluvine 1 aug, 16:35