Afbeelding
Shutterstock

Gemeente Nunspeet wil gronden verkopen

Algemeen

Nunspeet wil gronden aan de Krommeweg verkopen om hier de bouw van twee woningen mogelijk te maken. Hiermee moet worden voorkomen dat verlies wordt geleden op de aankoop van 1.28 hectare grond waar een varkensbedrijf werd gehouden. 

Wijnand Kooijmans

De aankoop is destijds gedaan om verpaupering van de locatie te voorkomen. Het oorspronkelijke plan was dat, na het slopen van de verouderde stallen door de vorige eigenaar, de grond werd verdeeld in twee woningbouwkavels. De raad besloot tot uitstel om eerst het functieveranderingsbeleid te actualiseren.

Een financieel resultaat behalen dat tenminste neutraal is kan nu alleen worden bereikt bij de verkoop van de beide kavels. De grond is gekocht tegen de verwachte waarde van woningbouwgrond en moet anders worden afgeboekt naar grond met agrarische waarde. De beide woningen zouden ongeveer driehonderd vierkante meter grond in beslag moeten gaan nemen waar rond de tweeduizend vierkante meter aan bebouwing is gesloopt. Erkend wordt dat het bouwen van woningen wel effect heeft op het beleven van het open landschap in dit gebied.

Dat maakt dat het college van burgemeester en wethouders wil dat de raad aanvullende eisen stelt aan de beeldkwaliteit van de woningen. Het nieuw bouwen van de woningen zou de woningen een verlies opleveren van rond de 632.000 euro. In het gunstige geval kan bij woningbouw een positief resultaat worden behaald van rond de 162.000 euro.

Afbeelding
Bodycam voor Nunspeetse boa’s 7 aug, 08:10
Afbeelding
Wielerronde Elspeet blijft spektakel 6 aug, 12:08
Afbeelding
Jubileumeditie Nacht van Nunspeet 2 aug, 08:00
Afbeelding
Lokale kranten bundelen krachten 1 aug, 18:07
Afbeelding
Groot succes voor de Nunspeetse rijvereniging en ponyclub Klein maar Dapper 1 aug, 17:19
Afbeelding
Mythologische medusa in bossen bij Nunspeet 1 aug, 16:38
Afbeelding
Matteo Myderwyk geeft pianoconcert in Veluvine 1 aug, 16:35