De plek waar het integraal Kindcentrum moet komen.
De plek waar het integraal Kindcentrum moet komen. Wijnand Kooijmans

Gemeente maakt vaart met realiseren Kindcentrum

Algemeen

Er wordt door de gemeente vaart gezet achter de realisering van het Integraal Kind Centrum Nunspeet Oost (IKC). Hiervoor is een ontwerp bestemmingsplan opgesteld dat ter inzage wordt gelegd. De procedure wordt daarmee los gekoppeld van het inspraakproces.

Wijnand Kooijmans

In het gebouw worden de Petraschool en de Morgenstern ondergebracht en kinder- en peuteropvangcentra. Gebouwd wordt in twee lagen met eventueel gedeeltelijk een derde laag. Buiten het bouwvlak komen onder meer de parkeerplaatsen, inclusief kiss- en ride strook, de schoolpleinen en het groen. Het centrum wordt gevestigd aan de Oosterlaan 70.
Bij de presentatie van de plannen werd direct al duidelijk dat deze niet door iedereen met gejuich worden ontvangen. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van het buurtcollectief Nunspeet-Oost. De inspraak vindt plaats onder leiding van een landschapsarchitect. Er zijn inmiddels meerdere gesprekken gevoerd en er heeft een bezoek aan de buurt plaatsgevonden met het buurtcollectief om ter plekke de bezwaren en knelpunten met elkaar te bespreken.

De meeste bezwaren hebben betrekking op het groen in de wijk. Het betreft onder meer de groenstrook tussen de wijk en de locatie voor het IKC. Ook vreest men voor extra autoverkeer in de wijk en maakt men zich zorgen over de scheiding snel en langzaam verkeer. Dit heeft geresulteerd in enkele maatregelen om aan de bezwaren/knelpunten tegemoet te komen. Hierover moet binnenkort een besluit worden genomen door het college van burgemeester en wethouders.

Om de verdere voortgang van het bestemmingsplan niet te vertragen is bij het buurtcollectief aangegeven dat het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd en de te nemen maatregelen als een apart project wordt voorgezet. Dat is ook van belang voor de koppeling met de groenstrook naast De Wiltsangh. Plan was een informatieavond te beleggen voor de buurt. Gezien de geldende maatregelen rond corona heeft deze geen doorgang kunnen vinden. Om deze reden is besloten de betrokkenen te informeren middels een nieuwsbrief over de uitkomsten van het inspraakproces en de vragenlijst die eerder in de omgeving is verspreid.

Los van de komst van het IKC speelt ook een discussie over het openstellen van de Oosteinderweg voor doorgaand verkeer vanuit de wijk Oenenburg naar de Rondweg. De afsluiting is in het verleden door de provincie als verplichting gesteld voor de realisering van de Rondweg. Veel inwoners van de wijk betreuren het dat ze nu een omweg moeten maken om gebruik te kunnen maken van de Rondweg en zo bedrijventerrein De Kolk kunnen bereiken of de Eperweg en vandaar de A28.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11